26 april 2006

Parool Stripstrijd 2!

Helaas heeft Flo de stripstrijd verloren:( Verschrikkelijk jammer en ik vind onterecht, maar RuSt was toch ook wel goed... als hij maar wat duidelijker tekende.. Maar goed:

Deze 2 weken: 2 nieuwe Stripstrijdtekenaars! Deze keer zijn Aimee en Michiel aan de beurt. Dit vind ik echt heel moeilijk om te kiezen, ik vind ze allebei supergoed! Daarom kan ik ook echt geen keus maken en stem ik maar op allebei!

Michiels Cartoondiarree
Parool Stripstrijd:


Aimee's site

Parool Stripstrijd; Osmond en ik


Ben zeeeer benieuwd wat hier uit komt...

19 april 2006

Parool Stripstrijd

Hoihoi

FF een klein logje over de Parool Stripstrijd. Deze strijd is al een aantalw eken aan de gang, en deze week zijn Flo en Rust aan de beurt. Ik ben voor Flo, deze strip vind ik veel beter te begrijpen, is duidelijker getekend. Bij Rust moet ik vaak eerst goed kijken WAT hij nou precies getekend heeft en dan nog is de grap niet altijd duidelijk.. Daarom roep ik jullie bij deze allemaal op: Stem op FLO in de Parool Stripstrijd!!
Flo zijn eigen site met zijn daily.

15 april 2006

Matthäus Passion



Om maar even te beginnen.;)

Vorig jaar was ik voor het eerst vrijwilliger bij de Matthäus Passion. Ondanks dat ik in slaap viel bij het 2e gedeelte (sja, het is gewoon niet echt heel boeiend met al die Aria's, waarbij de solisten op en neer fladderen als een gewond vogeltje) besloot ik om toch maar weer te vrijwilligen. (Je mag dan immers GRATIS naar de Matthäus, dus ja voor een arme student is dat nooit weg)

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: Het was echt superboeiend dit keer. Ik ben voor het eerst! niet in slaap gevallen, en ben echt klaarwakker gebleven. Ik heb zorgvuldig het papiertje met kruisvorm bestudeerd, waarin mooi werd uitgelegd hoe de Passion in elkaar zat. (Scan komt later nog) Na wat gepuzzel begreep ik het, zonder uitleg! Ik begin de Matthäus steeds meer te waarderen en ben zeker van plan volgend jaar weer naar de Matthäus te gaan!

Wel MET muziekpartituur, want sja, Duits is gewoon niet mijn sterktste punt (en muziek weL:P)

-x- Tamara

p.s. Als je voor het eerst gaat, zul je waarschijnlijk trouwens net zo reageren als Fokke en Sukke. Dat is niet erg, dat is normaal;)

14 april 2006

Boter-Kaas-en-Eieren-koek

De Boter-Kaas-en-EierenKoek
Oftewel, de boterkoek zonder met kaas en eieren, maar met X-jes en O-tjes!
Gemaakt door de fabuleuze Tamara en Suzanne Magdelijns, meesterkoks in Boter-Kaas-en-Eierenkoek, klasse 1.

Het recept van onze geweldige Boter-Kaas-en-Eierenkoek:
Benodigdheden
- 1 pak Koopmans Mix voor Boterkoek
- 200 g roomboter
- 1 losgeklopt ei
- 2 melige zusjes Magdelijns (overigens niet gebruiken in de Boter-Kaas-en-Eieren-koek zelf)
(Alles op kamertemperatuur)

Oventemperatuur
- Elektrische oven: 200ºC
- Heteluchtoven: 180ºC
- Gasoven: Stand 4-5

Bereiden
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
- Vet de springvorm in met roomboter of gebruik de spuitbus Bakblikinvetter van Baukje. (Nog nooit van gehoord?!!:O.... Niet erg, ik ook niet;))
- Hak de boter in een beslagkom fijn en mik de boterkoekmix en 2/3 van het ei erbij.
- Vorm hiervan met je handen een samenhangende deegbal. (OF iets wat hierop lijkt, zolang je het maar in de deegvorm kan doen)

Zoiets als dit dus:



- Gooi het deeg in de vorm.
- Spring op het deeg en sla met de bolle kant van een natte lepel het deeg uit vorm.
- Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.
- Trek met een vork schuine lijnen in het deeg, zodat een ruitpatroon ontstaat (9 hokjes)
- Speel Boter, Kaas en Eieren. (Tip: gebruik een mes, dan kan je hebt nauwkeurigst lijntjes trekken)
- Bak de Boter-Kaas-en-Eierenkoek in circa 25 min. gaar en goudbruin.
- Laat de Boter-Kaas-en-Eierenkoek in de vorm afkoelen.

Als je dit recept precies opvolgt, zal er niets misgaan en krijg je een bijna net zo lekkere Boter-Kaas-en-Eierenkoek als die van de fabuleuze meesterkoks Tamara en Suzanne Magdelijns.
Voor voorbeelden, zie de onderstaande foto's.



Variatie-tips:
Voor een Sudoku-Boterkoek
- Maak een vierkant met 9 bij 9 hokjes, en neem een sudoku over uit de krant o.i.d.

Dit was het weer voor vandaag, kijk de volgende keer naar een nieuwe aflevering van: Hoe speel ik met eten?

-x- Tamara

Meesterkoks Suzanne en Tamara:

10 april 2006

Over Bloemetjes en Bijtjes



* WARNING: THIS TEXT MAY CONTAIN SHOCKING FACTS FOR THE MALE GENDER

"Paringsrituelen"
Om ervoor te zorgen dat dieren de juiste partner vinden en het nageslacht zo sterk mogelijk kan beginnen, is de paring nogal eens opmerkelijk. Bij bepaalde bijensoorten ontploft het mannelijk geslachtsdeel na de daad. Het vrouwtje van onze gewone kruisspin doodt het mannetje na het paren en peuzelt hem lekker op. Hij zit boordevol eiwitten, wat de ontwikkeling van de bevruchte eitjes ten goede komt. Op die manier heeft papa nog enig nut (zie, dus mannen KUNNEN wel nut hebben ;) ). Slakken zijn hermafrodiet, wat wil zeggen dat ze een mannelijk én een vrouwelijk geslachtsdeel hebben. Vóór het paren kruipen de slakken een tijd om elkaar heen, waarbij ze een hoop slijm produceren. Tijdens de paring bevruchten ze elkaar en dit kan úren duren. Sommige exotische mannenslakken bijten erna elkaars geslachtsdeel af. Soms blijft die in het vrouwelijk geslachtsdeel zitten, als bescherming tegen andere slakken.
Dus mannen: jullie hebben het nog best goed bij ons ;).

*Judith Magdelijns wrote this*

08 april 2006

Suske en Wiske Logica


Als dat zo makkelijk ging;)... Heerlijk!

Kwam ik tegen in de Metro en wilde ik jullie toch niet onthouden, ik vind m wel geinig:)

Suske en Wiske is echt mijn meest favoriete strip, en lees m al sinds mijn 3e/4e (sinds ik kon lezen), wat dus alweer 15 jaar is! Judith en ik lazen alle Suske en Wiske strips die we tegen kwamen, elke week in de bakken van de oude bibliotheek op Keizerslanden speuren naar Suske en Wiske's die we nog niet gelezen hadden. Een "weddenschap" met mijn vader: Als wij 100 Suske en Wiske's hadden gelezen zouden we een keer het weekblad van hun krijgen! (Toen was dat nog helemaal geweldig... wat wil je, ik was 8:P)
Zo gezegd zo gedaan, die 100 Suske en Wiske's waren een eitje!
Ondertussen, tien jaar later, heb ik elke Suske en Wiske, kleine en grote verhaaltjes, en de Suske en Wiske Bengels gelezen, en is het Suske en Wiske voer op. Er komt af en toe natuurlijk wel een nieuw verhaal uit maar die zijn lang niet zo geniaal als de oude Suske en Wiske! Ja, Willy Vandersteen kon er wat van.
Een beetje Jeugd nostalgie:)

Lang leve Suske en Wiske *Hoera! Hoera! Hoera!*
Oud:



Nieuw:

Ze zijn er overigens qua kleding wel op vooruit gegaan.. Ik vond die kraagjes echt verschrikkelijk! De kleding nu vind ik heel wat stoerder en leuker:) Ietsje minder braaf...

01 april 2006

1 April

Want ja, dat is het vandaag.

Vandaag 2 nieuwe shirtjes gekocht, ze zitten lekker! Het winkelen (met Rick, Arnold(zijn broertje) en Evelien (hun moeder), wezen winkelen in Apeldoorn. Erg gezellig, jammer dat ik zo heel erg benauwd was, dat maakt het dan wat minder leuk. Ik merk echt dat ik vaker kortademiger ben, en vandaag was ik zo benauwd dat ik echt zoiets had van: F*ck, die kuur heeft echt nul komma niks geholpen...:S Woensdag controle bij de longarts, kijken wat hij er over te zeggen heeft.

Oh, trouwens:

JE VETER ZIT LOS!!!*

1 april;)




*ongeveer tien keer gehoord vandaag:S