30 december 2008

What's new?

In vervolg op mijn vorige blog (nouja, die voor de kerstblog) even hoe het met me gaat:

Eigenlijk gaat het nog niet echt lekker. De verkoudheid is natuurlijk al wel lang over gelukkig maar hij heeft natuurlijk wel weer wat (ramp)sporen achtergelaten. De kriebelhoest was na een paar dagen grotendeels over, maar ondanks de codeïne die ik heb genomen heb ik toch nog flink liggen hoesten. Dat hoesten irriteert natuurlijk weer de longen en de pseudomonasjes zijn weer lekker hun best gaan doen. Gevolg: Ik hoest nu niet meer vanwege de kriebel maar omdat ik constant slijm op moet hoesten. Dit gebeurt vooral snachts: Heb ik net een hoestbui gehad waarbij ik zo ongeveer 5 a 6 klodders slijm opgehoest heb (ja sorry voor het onsmakelijke gedeelte), ga ik weer liggen en hop gaat het weer borrelen. 5 minuten later komt er weer een klodder etc etc. Af en toe weer een hoestbui waardoor er nog meer boven komt en dan denk je zo na een half uur dat het er toch uit is? Maar nee, het gaat vrolijk door daar binnen. Ik merk nu na 2 weken nog niet echt verschil en het slijm blijft maar komen.
Gelukkig zit het dankzij de fluimicil wel los, anders was alles vast gaan zitten.
Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik echt ontzettend moe wordt van al dat hoesten (overdag is het iets beter, maar dan ook: VEEL slijm) en ik slaap per nacht (als ik bijv 10 uur in mn bed lig) ongeveer 6 uur. Dat helpt natuurlijk niet echt bij het uitrusten. Als ik overdag wil bijslapen lukt dat ook niet aangezien ik alleen maar slijm lig op te hoesten.

Ik denk dat ik binnenkort maar weer het UMC ga bellen, en kijken of ze daar nog ideeën hebben. Maar wel pas ná 1 januari;) Want ik heb nog nooit met oud en nieuw in het ziekenhuis gelegen, en ik was niet van plan er dit jaar mee te beginnen!!

Duss...

26 december 2008

Kerst 2008

Op de valreep dan nog maar!!:



Iedereen fijne kerst gewenst!!!!

21 december 2008

Verkouden

Het is altijd onduidelijk wanneer ik ga bloggen. Meestal is het wel om dezelfde tijd, namelijk snachts, aangezien ik alleen blog als ik echt niks anders kan doen.

Momenteel ben ik verkouden, en daardoor lig ik al twee nachten te hoesten. Ik kan daardoor niet echt lekker slapen, dus vermaakt ik me zelf op de computer. De afgelopen twee nachten had ik Rick die me in bed hield, maar nu kan ik lekker even lekker snachts bloggen.

Twee weken geleden had ik een klein longbloedinkje, verder niet heel erg, hij stopte snel weer, en het resterende bloed kwam redelijk vlot uit mijn longen, maar het is toch een teken van ontsteking, dus werd ik aan de Taravid gezet. Ik moest de maandag erop ook nog even komen om bloed te laten prikken. Zo gezegd, zo gedaan. Bloed geprikt, en de ontstekingswaarde was niet al te hoog, dus ik moest maar vooral doorgaan met de taravid, en als de klachten toe zouden nemen moest ik weer contact opnemen. Opzich ging dat dus wel oke, het ging zowaar helpen, totdat ik verkouden werd afgelopen dinsdag. Van donderdag op vrijdag heb ik de halve nacht wakker gelegen door kriebelhoest, waardoor ik me volgende ochtend zo beroerd voelde dat we besloten het UMC te bellen. Van de dokter moest ik me melden bij de EHBO, daar zouden ze onderzoeken doen. Na alvast wat dingen te hebben ingepakt (ik ging er vanuit dat ik moest blijven) gingen we op weg.

Op de EHBO was het ontzettend rustig, waardoor we meteen aan de beurt waren. Bloed afgenomen, röntgenfoto gemaakt, en een uurtje wachten. De dokter kwam even bijpraten hoe het nu eigenlijk ging, en we gingen er beiden van uit dat ik zou moeten blijven, aangezien ik ook verhoging had (37.7)
Op de röntgen was echter niet veel te zien, dus moesten we de bloedwaardes afwachten.
Na een paar minuten kwam de dokter binnen en zei (zelf ook wat verbaasd) dat mijn ontstekingswaarde was gedaald ten aanzien van anderhalve week ervoor! Dus de taravid heeft zijn werk toch gedaan. Ik moet er nu nog een week mee doorgaan, en verder mijn verkoudheid uitzitten. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Door het hoesten doet alles pijn aan mijn lijf, maar ik heb het idee dat de kriebelhoest voor het grootste gedeelte over is. Hopelijk krijgt mijn lijf dan weer wat meer rust, want dit is echt niet prettig!

Nu ga ik maar weer eens proberen te slapen...

03 december 2008

Inzameling(2)

Vergeten te vermelden:

Ik moet voor 15 december de zegeltjes hebben opgestuurd, dus de inzame;ing loopt eigenlijk to 13 december (ongeveer?)

Als je zegeltjes hebt, en die wilt opsturen, mail mij dan even op zomerzonnetje@gmail.com, dan stuur ik je mijn adres. Die ga ik om veiligheidsredenen hier niet op de site zetten (obviously)

xxx:)

02 december 2008

Inzameling

Zoals Iréne ook al een keer heeft gedaan, of misschien zelfs wel meerdere keren, wil ik jullie ook graag vragen om mij te helpen. Met punten sparen.

Mochten jij heel toevallig biologische producten eten, dan kun jij me helpen! Op alle biologische producten staan namelijk ook 1 of meerdere EKO-zegeltjes:

<-- <-- <-- <-- <-- <--



Ze staan bijvoorbeeld op de verpakking van biologisch geteeld fruit of koffie:






En op pakken yoghurt en melk en andere zuivelproducten staan er maar liefst twee! (zie rechtsonder, en andere kant rechtsonder)




Voor deze punten kan ik keukenhulpjes sparen zoals deze:

(deze is mijn favoriet;))-->

01 december 2008

Hoogvliegen!!

Het was 5 november, en het was een woensdag. De lucht was guur, en de zon was nergens te bekennen. Donkere wolken bedekten de hemel. Toch stonden wij met goed humeur op. Wij hadden namelijk een “Hoogvliegersdag”!!

Aangezien wij ’s ochtends al om 9 uur al bij de Hangar moesten zijn, besloten Rick en ik om de nacht in Den Haag door te brengen. Toch net iets dichterbij, en bovendien zou Judith ook mee gaan. Zo sloegen wij twee vliegen in 1 klap!



Na een omweg (de TamTam dacht het beter te weten) kwamen wij bij Hangar 14 aan. Daar werden we opgewacht door Bert Huisjes en cohorten, en mochten wij en de andere familie (wel gescheiden uiteraard ivm segregatie) de Hangar bezoeken. Het was echt immens! Alle banden en dingen waren zo verschrikkelijk groot! Ik heb nog geprobeerd in een band te kruipen, maar dat vond ik uiteindelijk te vermoeiend dus besloten we er maar gewoon mee op de foto te gaan.



In de verschillende ruimtes konden we zien hoe een vliegtuig, na onderzoek weer naar
buiten mocht, en een vliegtuig dat nog volledig ontmanteld was, en compleet nagekeken werd. We mochten overal in, onder en op kijken. Het was heel gaaf!! 1 ding baarde me echter toch wel zorgen…

--> --> --> -->


Gelukkig werd met later verteld dat dat tape er zat zodat de monteurs zich niet zouden verwonden aan de scherpe punten.

We mochten dus ook nog in het vliegtuig (zonder stoelen) kijken, erg leuk. Wij gingen met de bagagelift. Grote lol weer natuurlijk












Toen kwam het tweede gedeelte! Daarvoor moesten we iets verder rijden met de auto het terrein op, naar het gebouw van de FSC. Daar kregen we eerst informatie over het vliegen in een simulatie, en over de opleiding in het algemeen. Het blijkt dat het vliegen in de simulator echt super duur is! Voor 1 les van 4 uur betaal je maar liefst 3000 euro. En dan heb je er toch zeker tien nodig!




Het was trouwens een erg speciaal gebouw:

Daarna mocht Denise als eerste in de simulator. Wij moesten 5 kwartier wachten voordat wij mochten, dus om de tijd te doden gingen we lunchen. Helaas hadden we geen lunch bij ons (we dachten dat we misschien wel lunch op Schiphol zouden krijgen…) Maar na enig vragen kregen we een heel dienblad met brood en keuze uit allerlei beleg! Prima dus.

Helaas eten we best snel, en dan blijft er toch nog een half uur over. We besloten, heel toepasselijk, om vliegtuigjes te gaan vouwen! Natuurlijk alle net geleerde trucjes toegepast om het vliegtuigje zo ver mogelijk te laten vliegen, om ze daarna in de gang te testen;) Ik blijk uiteindelijk niet zo goed te zijn in het vouwen van vliegtuigjes…



Toen mochten wij in de simulator!! Dat was heel erg leuk, maar het is toch best lastig!! Het landen was het moeilijkste gedeelte, daar hebben we ook helaas wat brokken gemaakt. Gelukkig was het maar een simulator!!




Ik vond het echt gaaf om eens in een Hangar te kunnen kijken, en het vliegen in een simulator was ook echt supertof! Als ik 30.000 euro had…;)

Hoogvliegers, echt super bedankt voor deze dag!!!