22 maart 2011

We Outran CF - Texel

Afgelopen zondag was het zo ver!! De grote Outrun CF loop! Ik zeg loop, omdat er eigenlijk gelopen werd, en niet gerend.

In Schevening waar het hoofdgroepje was was het erg druk, ik heb gehoord dat er ongeveer 50 mensen waren!

Wij (Judith, Marjolein, Charlotte [zus van Marjolein) Rick en ik) waren helaas VER (ik zeg zo'n 3 uur rijden) weg van Scheveningen. Op Texel wel te verstaan, waar we zaten vanwege de verjaardag van Marjolein (laat, gezellig, drank, je begrijpt, dat werd niet vroeg opstaan de volgende dag)
Daarom hadden wij besloten de Outrun CF op Texel uit te voeren. Zo konden we toch meedoen!

We hebben de benen uit ons lijf gelopen. In plaats van 1 mijl, wat oorspronkelijk de bedoeling was, hebben we 1.5 mijl gelopen. En voor de extra uitdaging besloten we m over het strand, langs de zee te lopen.
Net zoals in Scheveningen was het ontzettend mooi weer bij ons, dus het kon gewoon niet mis gaan!

Hieronder een aantal foto's, om een mooi indruk te krijgen van die dag:


We hebben er zin in!!!



De 3 (2 getransplanteerde) Cfers



Charlotte vatte het letterlijk op: She OUTRAN CF! 
Meerdere keren, kijk maar hier onder:P



Sja, iemand (in dit geval degene met helemaal niks mis aan dr lijf) 
moest toch af en toe checken waar we zaten:P 
We denken dat zij wel minstens 2 mijl heeft gelopen haha






In het zand geschreven




Voetstapjes in het zand



Ah! Ons omkeerpunt, zgn U-turn ;)



En je hebt écht wel drie mensen nodig om een vlieger in 
elkaar te zetten. Echt hoor!



En minstens 4 om 'm op te laten. 



Gelukkig kon Juud m in dr eentje besturen. 
Zou er toch raar uit zien, met zn vieren



Ohja, er waren ook nog Kite-surfers:)



Die laatste loodjes waren echt heel erg zwaar...



En PROOST op dat we het hebben volbracht!!


We hebben ontzettend genoten!

In Scheveningen is er in totaal een bedrag van bijna 3600 opgehaald! Echt super!! Dankzij onze sponsors (Dank jullie allemaal hartelijk!!) hopen we op de 4000 uit te komen!

Dus mocht je vergeten zijn te sponsoren, dat kan natuurlijk altijd nog hoor;)

Duss:

To be continued...;)

13 maart 2011

Outrun CF

Nou moet ik toch eigenlijk wel iets vertellen.

Djuna is ondertussen getransplanteerd. Dat is 1. Ondanks dat het een zware revalidatie is voor haar, staat ze niet stil. Zo besloot ze onlangs een CFloop te organiseren gebaseerd op een Amerikaans concept. Kijk maar even op haar site waar het precies om gaat: HIER dus ;)

Uiteraard besloot ik daar aan mee te doen, ik heb die nieuwe longen natuurlijk niet voor niks. Ik kwam al gauw tot de ontdekking dat we een klein probleempje hadden: Op de dag dat het gehouden worden zitten we (met nog een paar mensen ) verjaardag te vieren op Texel. En de loop is in Scheveningen. Iedereen met een beetje aardrijkskundige kennis weet dat dat best een stukje rijden is. En als je je Cfers kent weet je dat die een lichtelijk probleem hebben met (heel) vroeg opstaan. Maar! Geen probleem!! Want op Texel hebben ze ook strand, dus besloten we om de Loop Wereld(nederland)Wijd te maken!!

Dusss waar het om gaat:

20 maart gaan er een heleboel mensen (CFers + andere mensen) 1 mijl (1.6 kilometer) lopen voor de NCFS! Wij lopen die 1 mijl op Texel ivm omstandigheden. We kunnen gesponsord worden, al het geld gaat naar de NCFS!

Ik zelf zal 1 euro per sponsor bij leggen, tot een maximum van 50 euro (want wat Irene al zei: W.ajong is ook maar zo zo)

Wil je nog meedoen, op Scheveningen of Texel dan mail je Djuna (al is zij momenteel ziek, dus ik weet niet of ze in staat is (snel) te antwoorden)

Wil je mij en R. sponsoren voor die loop mail dan naar Mij

Ik hoop dat ik, ondanks dat het een kort van te voren bericht is, toch nog wat sponsors op kan halen!

04 maart 2011

A miracle - Super organs

Van Stephanie haar weblog geplukt:

Mooie uitleg over hoe bijzonder een longtransplantatie is, en dat de ontwikkelingen door blijven gaan, om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Heel bijzonder om te zien!





02 maart 2011

The best day ever!! (so far)

Ik kan jullie toch niet onthouden van deze heugelijke feiten!! Allereerst heb ik vandaag voor het eerst sinds mijn transplantatie boven de 2 liter geblazen!!! Dit vind ik echt heel fijn, want afgelopen 2 maanden zat ik steeds op 1.88ltr/62%. Ik was bang dat ie daar op zou blijven steken, maar schijnbaar zit er toch nog beweging in!!

Verder moest ik vandaag weer naar de dermatoloog. Ik heb wratjes op mijn voet zitten, en na trans zijn die heel moeilijk te verwijderen. Wratjes worden nl veroorzaakt door een virus, en dat moet je lichaam mede zelf opruimen (je afweersysteem dan) En dat afweersysteem werkt bij mij niet zo lekker nu. Gelukkig was er nog een andere methode, ik moest 2 verschillende zalven smeren, en dit heeft gelukkig wel gewerkt! Ze zijn bijna weg en ik heb er geen last meer van! *opluchting*

Als laatste had ik vandaag een meeloopdag op t Saxion hier in Deventer (een HBO school) om eens te kijken hoe de studie Stedenbouwkundig Ontwerpen in elkaar steekt. Ik ben er nu zo enthousiast over geworden dat ik weer ga twijfelen welke studie ik nou het liefste wil, logopedie of SO. Morgen heb ik toelating voor Logopedie. Als ik dan niet wordt aangenomen is de keuze makkelijk. Mocht ik wel worden aangenomen, dan is de keuze erg moeilijk. Maar ik zal er vast wel uitkomen!! Ik moet wel zeggen, nu deze dag zo leuk was, ben ik iets minder zenuwachtig voor morgen;)