20 februari 2010

Bezoek enzo

Het is alweer bijna drie weken geleden dat ik heb geschreven, er valt gewoon niet zo veel te melden.
Mijn tablettenkuur is ondertussen afgelopen, en die is goed aangeslagen. Ik hoest weer een stuk minder, en mn slijm is ook weer terug gedrongen. Nu maar hopen dat het even zo blijft!! Ook heb ik "mijn" thuiszorgverpleegkundige weer eens gezien, want mijn PAC moest worden doorgespoten.

Verder krijg ik nogal wel wat bezoek, veel vriendinnen en familie die willen langskomen, wat ontzettend gezellig is :)
Straks komen mijn Opa en Oma langs, morgen komt nog een vriendin langs, en maandag komt mn grote zus op bezoek dus ik heb het wel druk zo. Tussendoor moet ik namelijk ook nog drie keer per week fysioën, en eens in de 2 weken naar het UMC. Verder doe ik thuis af en toe ook wat meer, ik kook soms en help met afwassen. Het gaat dus aardig goed, en ik voel aan mezelf dat ik ook niet te veel doe. Dat is wel prettig, zo voel ik me niet helemaal nutteloos :)

Met Valentijnsdag hebben ik trouwens nog een prachtig ontbijt op bed gekregen van mn lieve schatje:) Prachtig ingekerfde, met stukjes grapefruit gevulde grapefruit (wie snapt het nog?) en een gekookt eitje. Heerlijk!

Voor zover, mijn uiterst interessante leven:)

01 februari 2010

Blaat

Goed, hoe gaat nu twee weken later? Ik ben er al redelijk weer aan gewend om thuis te zijn, het is echt heerlijk om iedere avond naast Rick te kruipen. Toch valt het me af en toe best zwaar, ik moet echt de balans tussen te veel doen, en te weinig doen echt nog een beetje zoeken. Als ik te veel doe krijg ik last van mn longen en ga ik meer hoesten, maar doe ik te weinig dan kak ik in, en krijg ik het ook benauwder. Het is dus eigenlijk iedere dag een beetje aankijken.

Vorig week maandag mocht ik ook weer op controle, dit moet ik eens in de twee weken nu doen. Mijn longfunctie was nog hetzelfde gebleven, er is bloedgas geprikt, die ik zelf niet zo geweldig vond maar hij kon er mee door. Mn ontstekingswaarde was wel weer gestegen, daar was ik niet zo blij mee. Omdat ik ook al weer meer ging hoesten, en het slijm vaster begon te zitten heb ik een paar dagen later een tablettenkuur gekregen. Deze lijkt te helpen, het wordt in ieder geval niet erger!! Maar ik voel me nog niet fantastisch.

Ik slaap slecht, heb veel rare dromen dus ik gok dat de tablettenkuur meer uitstel is dan een oplossing, maar we zien het wel. Zolang ik nog niet te veel hoest gaat het nog.

Verder sta ik alweer 7 maanden HU, en ik hoop dat die nieuwe longen snel komen. Ik word behoorlijk moe van het feit dat ik nog geen eens mn eigen thee kan zetten, of al hijg bij naar de wc lopen. Hopelijk komt DE oproep snel!! Duimen jullie voor ons mee?