21 juli 2011

2e deel - Orlando/Florida

Waar waren we gebleven.. Ohja! In Orlando:) (de spellingchecker maakt trouwens van Orlando "donorland" haha) Daar waren we namelijk veilig geland. Ook de aankomst ging erg soepeltjes. Omdat het een binnenlandse vlucht was hoefden we bij aankomst niet door een douane of andere erg lang rij, we konden direct door om de koffers en onze gehuurde auto op te halen. Dit ging allemaal erg vlot, waardoor we te vroeg bij het hotel aan kwamen en daar nog even moesten wachten voordat we konden inchecken. Dat was geen probleem, we konden onze koffers al wel achterlaten daar zodat we ondertussen even naar de winkel konden om alvast eten in te slaan. Dit deden we bij 7-eleven. Daar kregen we nog opmerkingen als: "Hebben jullie het niet warm?" en "Ik zou zo maar andere kleding aantrekken, het is 30 graden buiten." Ja daar waren wij ook al achter. In NY was het echter maar 20 graden dus we hadden lange broeken, dichte schoenen en truien aan en zo.

Eenmaal ingecheckt in het hotel hebben we ons direct omgekleed in zwemkleding en zijn het zwembad ingesprongen, heerlijk!De volgende dag zouden we naar Universal Studio's gaan maar omdat ik weer eens last had van ochtendmisselijkheid (niet zwanger hoor haha) hebben we een rustdag gepakt. We zijn naar de Walmart geweest en hebben lekker aan het zwembad gelegen. 's Middags ben ik even gaan slapen en heeft Rick een wandelingetje gemaakt. Na het eten zijn we gaan midgetgolfen bij Pirates Cove. Iedere midgetgolfbaan heeft zijn eigen thema, dit ging dus over piraten *doh* We moesten het balletje over en langs riviertjes slaan, van heuvels af en vooral zorgen dat het balletje niet in het water kwam, of op de parkeerplaats.

Maandag gingen we dan eindelijk naar Universal Studio's! 's Ochtends heb ik een aantal baantjes gezwommen als voorbereiding op de zwemvierdaagse (which, as I speak,  I'm doing this week)
Toen gingen we op weg naar Universal Studio's, maar niet voordat we een apotheek hadden bezocht, wat nog een hele toer was aangezien ze nergens een "echte" apotheek hadden (jeweetwel, met baliemedewerkers en zo) Uiteindelijk hebben we er toch 1 gevonden. Waarom ik een baliemedewerker nodig had: Ik had rugpijn en daarvoor had ik pijnstillers nodig. Echter, sinds mijn transplantatie mag ik geen NSAID meer (soort pijnstiller, op ibuprofen gebaseerd meende ik) maar alleen paracetamol. Dit bestaat echter niet in Amerika en ik kon ook alleen maar NSAID pijnstillers vinden (dat staat daar overigens wel heel netjes op alle doosjes, heel makkelijk) Uiteindelijk ook maar even de NL. dokter gebeld wat te doen, want ik had erg veel last van mijn rug. Uiteindelijk bleek er 1 soort pijnstiller te bestaan die ik wel mocht hebben, deze hebben we gekocht. Hielp goed, ik heb het maar 1 keer hoeven nemen die dag, en de volgende dag was de rugpijn (gelukkig) weg!

Dus, Universal Studio's. In feite is dat gewoon een pretpark, alleen dan gebaseerd op allerlei (teken)films Je hebt twee verschillende parken. Universal dus en Island of Adventures. Je kon een pas kopen waarbij je beide parken in mocht, maar wij vonden 1 wel genoeg dus moesten we kiezen. Universal leek ons leuker i.v.m. de achtbanen die daarin zaten, maar ik wilden eigenlijk ook heel graag naar het andere park omdat ze daar de Wizarding World of Harry Potter hadden. Uiteindelijk hebben we toch besloten naar Universal te gaan omdat je niet speciaal voor 1 attractie een 2-parken kaartje gaat kopen en 2 parken ook niet te doen zijn op één dag.

Het park was erg rustig voor zijn doen, kinderen moesten nog naar school (het was immers een maandag) en er waren ook weinig buitenlandse toeristen (we zaten buiten het vakantieseizoen) Zodoende konden we overal in, met een max. wachttijd van een half uur en dat was bij de Shrek attractie (een filmpje, speciaal gemaakt voor dat park)
We vonden het een erg leuk park, zeker de moeite waard!
's Avonds besloten we eens te eten bij de IHOP, maar dat was niet echt wat.. Sterker nog, ik zou er absoluut níet gaan eten als je eens in Amerika bent! Gelukkig was het toetje wat we ergens anders gingen eten wél erg lekker.

Dinsdags zijn we naar het Kennedy Space Center gegaan (spaceshuttles en zo) Dat was ongeveer 1.5 uur rijden, maar wat een prachtig landschap hebben ze daar! Je verwacht een woestijn gebied (het ligt op dezelfde breedtegraad als het zuiden van Marokko/Sahara maar het tegendeel is waar! Er staan heel veel bomen en struiken en alles is prachtig groen!

Aangekomen bij KSP was het wederom erg rustig, een stuk rustiger dan de vorige keer dat ik er geweest ben. Toen waren ze in voorbereiding voor een lancering, terwijl die nu net geweest was. daardoor konden we wel van het park genieten, en hebben we veel kunnen zien en doen. Zo zijn we in de Shuttle Launch Experience geweest, deze was nieuw, die had ik de vorige keer nog niet gezien! Hierin kon je meemaken hoe het voelt als je gelanceerd was, een heel gave ervaring!! Je werd helemaal achterover gezet, en alles ging schudden en je wangen trilden als een gek. Leuk!Met een toerbus zijn we ook nog naar een uitkijkpunt gereden en zijn we over het hele NASA terrein gereden, dat was erg indrukwekkend om te zien!


Eenmaal terug in het hotel zijn we nog over de kermis gelopen, hebben we gepoold in het hotel en ben ik nog even op internet gegaan terwijl Rick een stukje ging zwemmen. Ieder zo zijn ding :P

Woensdags hebben we een heerlijk rustig ochtendje gehad, uitslapen, ontbijten, zwemmen, je snapt het wel. 's Middags zijn we naar Melbourne gereden, we hadden afgesproken om bij familie van mijn peetouders te komen eten! Judith heeft daar een half jaar bij in huis gezeten, wij zijn daar toen ook geweest, dus het was wel leuk om ze terug te zien.
We zijn eerst 's middags naar het strand gegaan. Het was wederom heerlijk weer, en de golven waren wel 2 meter hoog! Dit vond ik best eng (want ja ik ben slecht 1.57. Zie je het al voor je *splash* weg Tamara) Dit gebeurde ook direct bij de eerste golf, ik werd op het zand gesmeten, gat in mijn knie en overal zat zand (van dat KVK liedje Zand op je boterham, zo voelde ik me) Gelukkig is Rick wel lekker groot, die heeft me dus vastgehouden terwijl we door de golven gingen, toen vond ik het wel leuk.
's Avonds lekker gebarbecued, en daarna weer naar huis teruggereden, waar ik zo (zoals gewoonlijk) in de auto lekker in slaap viel.

De volgende dag zijn we eerst wat gaan winkelen voor kleding, maar we hebben niks gevonden. Daarna zijn we naar Disney gegaan! Ook daar was ik al eens eerder geweest, maar het park kwam me nu veel kleiner voor dan de vorige keer. Dat zal wel omdat ik nu alles makkelijk kon lopen en de vorige keer een rolstoel nodig had (die ik dan deelde met Judith:P) Ook hier zijn we in veel attracties gegaan, mede dankzij een speciale kaart waardoor we de lange rijen konden mijden en vaak binnen 10 minuten in een attractie zaten. Dit was wel nodig want sommige wachtrijen waren 1.5 uur lang!  Helaas waren er dit keer weinig Disney figuren waarmee we op de foto konden, het lijkt wel alsof het steeds minder populair wordt in Amerika, erg jammer! Gelukkig hebben we Goofy nog wel gevonden!
Na het eten 's avonds (wat een zoekwerk was, want het werd steeds drukker in de middag) zijn we naar de avondparade gaan kijken, en hebben we een lichtshow op het kasteel bekeken. Die was speciaal gemaakt voor het 40-jarige bestaan van Disney, heel gaaf dus om daar dit jaar te zijn! Als laatste hebben we de vuurwerkshow gezien, ook erg indrukwekkend, en vervolgens zijn we naar huis gegaan. We wilden graag voor de meute uit het park uit. Dit is gelukt!

Vrijdag hebben we lekker rustig aangedaan. Eerst hebben we heerlijk uitgeslapen (had ik al verteld dat we 2 queensize bedden hadden? Lekker slaapt dat hoor;)) Daarna zijn we weer gaan zwemmen, het was immers iedere dag 30 graden dus dan is het zonde om dat zwembad niet te gebruiken!
Vervolgens zijn we naar de Premium outlet geweest (merkwinkels met goedkopere prijzen) en heeft Rick een Shirt van Hugo Boss gekocht, en ik ondergoed van Calvin Klein. Ik moet zeggen, je betaalt wat maar het zit ook echt heerlijk!
Hierna zijn we naar Downtown Disney gegaan, daar heb ik een mooie Disney trui gekocht (die kon ik niet vinden in Disney zelf)
Vervolgens, terug in het hotel, zijn we aan de praat geraakt met wat mensen die daar op bijbelkamp waren. Dat was erg leuk en gezellig, wel jammer dat ze op een gegeven moment ons probeerde te bekeren (ik bedoel, waarom zou je, ik geloof al in God maar oke)  Het was wel even gezellig. Ik heb natuurlijk ook even verteld over mijn longtransplantatie en of ze al donor waren. Dat waren ze gelukkig!
Nog even lekker gezwommen, koffers ingepakt en slapen maar!
  

Toen was het alweer zaterdag, dag van vertrek! We hadden weer een binnenlandse vlucht geboekt en waren er keurig op tijd . Helaas was het vliegtuig overboekt en wij waren toevallig de twee laatste die incheckten dus wij moesten wachten op de volgende vlucht. Helaas was die pas om 10 uur 's avonds:( We kregen ook geen schadevergoeding. Ja, we mochten een gratis binnenlandse vlucht kiezen, maar daar hebben we natuurlijk niks aan aangezien we niet in Amerika wonen! Slecht geregeld hoor, geen eten, geen drinken, geen plek om even te rusten! Nouja, uiteindelijk hebben we het overleefd, en konden we 's avonds in het vliegtuig richting Pittsburgh vliegen!!

To be continued..

5 opmerkingen:

 1. Joepie... deel 2. Leuk joh. en herkenbaar... vooral die grote golven ik ging daar ook als held de zee in en met een golf was ik terug op het strand met mond vol zand.... En leuk he die parken vooral universal studio's. de popeyatractie is toch wel leuk he.
  Wacht weer op deel 3.
  Liefs lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer veel gezien en meegemaakt, leuk hoor! Ook leuke foto´s erbij! Alleen de laatste alinea is een beetje minder voor jullie geweest...balen!:S

  Ben benieuwd naar het volgende deel.

  x Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marjolein Donkerbroek10:09 p.m.

  Hoi Tamara,

  Ziet er mooi uit, zeg! Lijkt me ook wel wat, zo'n tripje! :-)
  Op naar deel 3!

  Liefs Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wouw wat een verhalen. super joh.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Melanie Klootwijk11:33 p.m.

  Super mooi meid!
  Ben heel blij voor jullie samen.. wat een liefde voelen jullie voor elkaar.. onvoorwaardelijk. Zó mooi! En dan zulke prachtige momenten met elkaar delen.. vind het echt SUPER voor je..

  Dat je zo mooi je leven mag voortleven.. prachtig. Het is je zó gegunt.

  Liefs Melanie

  BeantwoordenVerwijderen