12 september 2011

Dat is pas nieuws!

Beide berichten komen van De Stentor


'In 2 jaar verdubbeling orgaandonoren'

  maandag 12 september 2011 | 19:29 | Laatst bijgewerkt op: maandag 12 september 2011 | 19:32
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Foto: ANP
Foto: ANP

GRONINGEN - Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft het aantal orgaandonaties in 21 Nederlandse ziekenhuizen zien verdubbelen. Dat gebeurde nadat die ziekenhuizen 2 jaar geleden begonnen te werken met speciale medici die de familie van patiënten benaderen.
Dat meldt RTL Nieuws. Het gaat daarbij om patiënten die al hersendood zijn of een slechte prognose hebben.
Schok
De zogenoemde donor-intensivisten gaan actief het gesprek met familieleden aan, voordat de patiënt overlijdt. Nabestaanden wezen eerder een donatie vaak af, zelfs als de overledene zelf donor wilde zijn, omdat de schok na het overlijden meestal te groot voor hen was om zo'n ingrijpende beslissing te nemen.
Door eerder met de betrokken te gaan praten, beslissen nabestaanden eerder positief. Dat blijkt ook uit de verdubbeling van het aantal orgaandonaties.

In een tijd dat het met de donorcampagnes niet de goede kant op gaat, vind ik dit toch een erg mooi bericht!! Hopelijk gaan alle ziekenhuizen dit beleid overnemen. En even om trots op te zijn: 
*trots* 
Nieuwe aanpak
Ook het Deventer Ziekenhuis werkt met deze nieuwe aanpak. Had het DZ in 2010 nog te maken met 100% familieweigering, in 2011 is dat tot nu toe 33% en zijn er 2 orgaandonatie-procedures opgestart.
Van 100% naar 33%!  Als dat niet overtuigd...

Dan het volgende nieuws!:
Ongeveer 200 kramen op Jaarmarkt Olst

  vrijdag 09 september 2011 | 15:10 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 09 september 2011 | 16:24
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Een al wat oudere foto van de Olster jaarmarkt. Foto archief
Een al wat oudere foto van de Olster jaarmarkt. Foto archief

OLST - Ongeveer 200 kramen en ook nog de nodige kleedjes op de grond staan zaterdag 17 september op de Jaarmarkt van Olst.
Dat meldt organisatiebureau Apeldoorn 2000 dat de Jaarmarkt verzorgt. Volgens het bureau hebben zich zelfs meer kooplieden aangemeld dan er plek is.

De Jaarmarkt is van 10.00 tot 17.00 uur. Vanzelfsprekend zijn er rommelmarktkramen met tweedehands spullen.

Op het commerciële gedeelte van de jaarmarkt staan ongeveer 100 kramen van zowel lokale winkeliers als verschillende markthandelaren.

Aan de Pluimstraat is het autoplein, maar ook Johnny Popcorn en Olivia Suikerspin voor het goede doel.

Verder is er voor jong en oud veel te doen, zien en horen. Zoals goalschieten aan de Wilhelminastraat (met dank aan de voetbalvereniging), optredens door OSV ' 95 op verschillende locatie's, een bungee trampoline in het Olsterpark en shantykoor 'Loo en Drosten Singers'. De dag na de Jaarmarkt zijn overigens nog meer koren te horen in Olst tijdens het koffieconcert.

Ook is er de kinderkleedjesmarkt in het Olsterpark. De kleedjes kunnen worden gehuurd bij de ingang van het park. Ook is er kermis in Olst.

De scouting Olst-Wijhe en veegwagens van Dusseldorp ruimen na afloop de straten op. Er is 's middags nog een ballonnengoochelaar.
Op de Jaarmarkt zijn voor het tweede jaar op rij boeken te koop voor de bestrijding van Cystic Fibrosis (CF), beter bekend als taaislijmziekte. Mensen die aan deze meest voorkomende ziekte in de westerse wereld lijden, worden gemiddeld maar 40 jaar oud. Vrijwel alle organen van deze patiënten worden aangetast.
De actie is opgezet door Martijn Westerbrink en Laura de Haan. Vrienden en familie van hen hebben honderden boeken ter beschikking gesteld. De opbrengst van de boeken, die gemiddeld een paar euro kosten, gaat volledig naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Die stichting zet zich in voor de bestrijding van de ziekte en begeleidt CF-patiënten en familieleden van hen. Eén van de patiënten is Tamara Magdelijns. Haar longen waren door de ziekte volledig aangetast, waardoor ze vorig jaar een transplantatie heeft ondergaan. Tamara zal helpen met de verkoop. Naast boeken zijn er ook knuffelapen, popcorn en suikerspinnen te koop waarvan de opbrengst ook volledig ten goede komt aan de NCFS. De knuffelapen zijn de mascotte van de stichting en duiden op het contact dat de CF-patiënten onderling hebben.
Vorig jaar leverde de actie ruim 500 euro op. De bedoeling is dit jaar het dubbele bedrag op te halen. De kraam is te vinden bij de winkel Brummel Woninginrichting in de Pluimstraat. Mensen die nog boeken willen doneren, kunnen een e-mail sturen naar martijn@westerbrink.org

Worden we daar even mooi genoemd!:) Ik ga, zoals in het bericht staat, ook zaterdag meehelpen met de verkoop, en sta ook in het tweede kraampje, die zich ook nog gedeeltelijk toe heeft gelegd op donorregistratie! Hopelijk kunnen we een paar mensen overhalen om donor te worden! 
Zoals jullie kunnen lezen onderaan, kunnen we nog wel wat boeken gebruiken, voor een betere opbrengst. Mochten jullie boeken willen afstaan, kun je dus mailen naar Martijn, en als je dat eng vindt, mag je ook naar mij mailen. (zie prfl)

3 opmerkingen:

 1. Leuk zeg! Ik heb misschien nog wel wat boeken waar ik niks meer mee doe, waar moeten ze naartoe?
  xxx Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Tamara,
  Maar even zo.
  Ik lees in www's op Hyves dat Marjolein is overleden.
  Haar weblog is na drie drukke dagen niet meer bijgewerkt.
  Hoewel ik eerlijk gezegd wel verwacht had dat ze deze zware strijd zou verliezen, hoopte ik toch ongelijk te krijgen.
  Wat zul jij ook geschrokken en verdrietig zijn.

  Geef jij het even door aan Paul?

  Liefs Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijke kruiden kunnen epilepsie genezen, ik heb meer dan veertien jaar epilepsie gehad, ik heb veel geld uitgegeven om medicijnen uit het ziekenhuis te halen om me gezond te houden, ik ging naar veel ziekenhuizen om te genezen maar er was geen oplossing. Op een dag was ik op kantoor door het internet gaan toen ik een bericht zag over Dr. Itua-kruidengeneeskunde over hoe hij een vrouw uit Kansas genas die aan hiv leed en ze noemde epilepsie als lijst van ziekten Dr. Itua kan net zo goed genezen ik nam contact met hem op met epilepsie Cure-oplossing, ik email hem. Hij vertelde me de dingen die ik moest doen en gaf me ook instructies om mee te nemen, die ik op de juiste manier volgde. Voordat ik wist wat er na twee weken gebeurde. Tot mijn grote verbazing, na geduldig te hebben gedaan volgens de instructies van Dr. Itua, was mijn epilepsie genezing, ik wil Dr Itua hartelijk danken die God heeft gestuurd om zijn mensen te genezen met zijn natuurlijke geneeskunde Ik bid dat God je zal zegenen voor het goede werk dat je doet. Voor iedereen die nog steeds aan deze ziekte lijdt, kun je ook contact met hem opnemen via zijn e-mail op :; drituaherbalcenter@gmail.com Of Whatsapp-nummer .. . + 248149277976 zoals ze zeggen dat zijn kruidengeneesmiddel de enige permanente oplossing is voor beslaglegging. Hij kan net zo goed het volgende genezen ... Herpes Virus, HIV / Aids, Hepatitis A / B, Gordelroos, Koortslip, Epilepsie, Wrat, Lupus, Diabetes, Mannen / Vrouwen Onvruchtbaarheid, Inbeslagneming, Kanker alle soorten.

  BeantwoordenVerwijderen