19 februari 2012

Asjemenou?

Samen met Djuna stond ik zaterdag op de Huishoudbeurs in de donorvoorlichtingstand. Zoals je op haar blog kunt lezen, of wellicht al hebt gedaan, had zij een bijzondere ervaring wbt werven van donoren.

Die had ik ook, ware het niet in een iets andere context...

Een vrouw (A) komt naar mijn stand gelopen:

A: Ja ik wil wel graag donor worden, maar ik heb een vraagje.
Ik: Stel je vraag maar, daar zijn wij voor.
A: Ja ik vroeg me af, kan ik ook aangeven aan wie ik mijn organen af sta, of aan wie niet?
Ik: Nee, dat kan niet, het is volledig anoniem, en ze kunnen naar ieder willekeurig persoon gaan.
A: Ja, maar ehm, gaan er ook wel eens organen naar het buitenland toe?
Ik: Ja, dat is een mogelijkheid, NL is aangesloten bij Eurotransplant, dus het kan voorkomen dat een orgaan naar het buitenland toe gaat. Dat is echter niet erg, aangezien er een balans moet zijn, en wij dus ook wel eens een orgaan uit het buitenland krijgen.
A: Ja, want ik wil wel donor worden maar ik wil niet dat mijn organen naar een buitenlander gaan..

Stilte...

Ik: Wat?
A: Ja, een zwarte weet je wel

Stilte... *hoorde ik dat nou goed?*

Ehmm *Wat ga ik hier op zeggen*

Ik: Daar valt niks over te zeggen, het is anoniem.
A: Dus ik kan niet aangeven dat ik niet aan een buitenlander wil geven.
Ik: Nee. Maar het zou ook niet ethisch zijn om dat te willen, te willen/kunnen kiezen wie je in leven houdt en wie niet. Dat is dicriminatie..
Het gaat er natuurlijk in de basis om dat je een leven redt, welk leven maakt niet uit!! Daarom word je toch orgaan donor?
A: Ok.. Nou dan ga ik er nog wel even over nadenken, want ik wil echt niet dat mijn organen naar een buitenlander gaan..

Eh... Ja. Wat moet je daar nou mee? In theorie wéét je dat er mensen bestaan die zo denken, maar om het recht in je gezicht gezegd te hebben is toch een stapje verder.

Hoe.... Hoe,,, HOE? WAAROM?

Ik was echt met stomheid geslagen daarna... Ik begrijp het gewoon niet!!!

Vervolgens had ik nog een interessant gesprek met een andere vrouw (B)

Ik: Goedendag, bent u al donor?
B: Nee dat ben ik nog niet. Weet je, ik zou het eigenlijk wel willen zijn maar ik twijfel nog! Ik wil namelijk niet dat mijn organen dan gaan naar iemand die geen donor is!! Ik vind namelijk dat iedereen gewoon donor moet zijn!!
Ik: Dat begrijp ik (ergens dacht ik er achter aan haha) Maar ziet u ook het kromme van uw theorie? U wilt geen donor zijn omdat u niet wilt dat uw organen naar iemand gaan die geen donor is. Maar stel dat u nu een orgaan nodig heeft, dan zou u volgens uw eigen theorie niks mogen ontvangen omdat u geen orgaandonor bent.

Stilte...

B: Ja, daar heb je eigenlijk wel gelijk in...
Ik: Zou u dan eigenlijk niet het goede voorbeeld moeten geven door gewoon wél donor te worden, aangezien u wel donor wílt worden?
B: Ja, ja eigenlijk wel... Daar ga ik thuis nog even over nadenken, en praten met mijn man!! Ik neem en formulier mee!!

Helaas dus niet direct donor geworden, maar ik hoop dat ik haar met mijn logica toch over de streep getrokken heb haha ;)

Het was echt super om te doen, om dit soort gesprekken te voeren! Zo krijg je echt een goed beeld hoe mensen over orgaandonatie denken, en de waarheid is soms te gek voor woorden!

Verder hadden we een goede score gehaald vandaag!! Hopelijk gaan de mensen die vandaag in de donorstand staan daar over heen!!

9 opmerkingen:

 1. Oef mevrouw A. Heftig? Ik zou ook echt niet weten wat ik daarmee aan zou moeten!
  Maar, echt super goed dat jullie dit weer gedaan hebben!! :-)
  Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem12:05 p.m.

  hoi Tamara,
  bijzondere verhalen hoor!
  rare mensen zijn er toch.

  hartstikke goed dat jullie dat doen!!!
  gr. Fred

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja lastig zeg! Maar goed gedaan, hopelijk zijn er veel mensen donor geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vreemde mevrouw.

  Groeten Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fantastisch verhaal! Maar natuurlijk heel sneu dat dit de gedachtengang van mevrouw is en ze daarom geen donor wil worden. Goed dat jullie dit met z'n allen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zie je maar.

  Elk mens een eigen gedachten!

  Liefs XX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow Tamara. Wát een ervaring zeg.
  Echt goed hoe je dat doet hoor..! Ook bij mevrouw B., mooi hoe je haar theorie hebt omgedraaid. Ik denk echt dat dat mensen aan het denken zet en dat een doorslaggevende factor kan zijn.
  Echt goed dat je dit gedaan hebt..!!

  (K)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Title:
  The Best High Returns on Best Investment
  Content:
  Welcome to Make Money Online with best investment in Hedge fund day trading with high returns on Daily Interest the world best revenue sharing program in which High withdraw is only $5 which is on daily basis.
  For More Details click the link below:
  Yield Investment Program, Best Hyip, Best Investment, Hyip Monitor, Forex Fund, Daily Profit, Monthly Interest, Monthly Profit, Earn Money Online, Money Maker Group, Dream Team Money and like this much more and you can withdraw the amount throw referral commission, eCurrency Invest, LibertyReserve, Alert Pay and SolidTrustPay as well. Get 200% profit within 150 days and the minimum
  Web Link:
  http://www.whatacash.com

  Display Name: whatacash

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijke kruiden kunnen epilepsie genezen, ik heb meer dan veertien jaar epilepsie gehad, ik heb veel geld uitgegeven om medicijnen uit het ziekenhuis te halen om me gezond te houden, ik ging naar veel ziekenhuizen om te genezen maar er was geen oplossing. Op een dag was ik op kantoor door het internet gaan toen ik een bericht zag over Dr. Itua-kruidengeneeskunde over hoe hij een vrouw uit Kansas genas die aan hiv leed en ze noemde epilepsie als lijst van ziekten Dr. Itua kan net zo goed genezen ik nam contact met hem op met epilepsie Cure-oplossing, ik email hem. Hij vertelde me de dingen die ik moest doen en gaf me ook instructies om mee te nemen, die ik op de juiste manier volgde. Voordat ik wist wat er na twee weken gebeurde. Tot mijn grote verbazing, na geduldig te hebben gedaan volgens de instructies van Dr. Itua, was mijn epilepsie genezing, ik wil Dr Itua hartelijk danken die God heeft gestuurd om zijn mensen te genezen met zijn natuurlijke geneeskunde Ik bid dat God je zal zegenen voor het goede werk dat je doet. Voor iedereen die nog steeds aan deze ziekte lijdt, kun je ook contact met hem opnemen via zijn e-mail op :; drituaherbalcenter@gmail.com Of Whatsapp-nummer .. . + 248149277976 zoals ze zeggen dat zijn kruidengeneesmiddel de enige permanente oplossing is voor beslaglegging. Hij kan net zo goed het volgende genezen ... Herpes Virus, HIV / Aids, Hepatitis A / B, Gordelroos, Koortslip, Epilepsie, Wrat, Lupus, Diabetes, Mannen / Vrouwen Onvruchtbaarheid, Inbeslagneming, Kanker alle soorten.

  BeantwoordenVerwijderen