17 november 2007

Editie 2007Dit keer was het Thema "Falling into Life". Negen subthema's werden geshowd in allerlei projecten, onder andere liefde, keuzes, en problemen. Er waren dit keer maar liefst 4.500.000 steentjes opgezet waarvan er meer dan 4,1 miljoen stenen moesten vallen. Om 9 uur duwde Katie Melua het eerste steentje om, en het laatste steentje viel even na 23:00.

De spanning was te snijden. Alles kwam er weer aan te pas, door zandlopers, onder water, omhoog, omlaag, pendelen, alles was mogelijk. Ook dit keer waren er weer zgn. "Challenges" ingebouwd. Projecten die live door twee op dat moment uitgekozen bouwers worden afgebouwd binnen een bepaalde tijd. Slagen de twee bouwers er niet in het bouwsel af te krijgen, valt het gedeelte wat er van af hangt in duigen, meestal erg grote bouwsels. De eerste Challenge viel al in duigen, door dat de middelste steentjes te ver van elkaar waren gezet. Niet getreurd, er waren nog genoeg steentjes over. De volgende twee Challenges gingen goed, maar helaas ging er daarna nog een project fout, waardoor alles afhing van de laatste Challenge. Eigenlijk was de strijd toen al beslist, maar dat wisten ze toen nog niet. Druk werd er gebouwd, maar het mocht niet baten, ook de laatste Challenge mislukte!! Uiteindelijk zijn er 3.671.465 steentjes omgevallen.

Gezien de records afgelopen 9 jaar, zou het in principe goed hebben moeten gaan, maar het geluk was dit jaar niet aan Domino Day. Ook winnaars verliezen wel eens.

That's Life!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten