24 juli 2008

Terug van weg geweest

Nou, daar lig ik dan weer. Dit keer aan de ene kant een infuuslijntje en aan de andere kant een zuurstofslang. Aangezien ik zelf thuis nog geen zuurstof gebruik ben ik dit niet echt gewend, en dat kan wel eens lastig zijn als je naar de wc moet. Dan vergeet ik het slangetje af te doen en wordt ik vervolgens gewurgd door dat zelfde slangetje. Maar tijd zal t leren. Ik hoop wel dat ik nog van de zuurstof af kom.

Wat is er nou gebeurd? Nou ik heb nog snel een blogje kunnen schrijven vlak voor ik naar de EHBO moest en daarin had ik al gezegd dat ik benauwd was, hoge hartslag had en verhoging. Op de EHBO van het UMC, hebben ze dat omgezet in cijfers. Voor de kenners: Mijn saturatie kwam niet boven de 90, mijn CRP-waarde was 186(!) en mijn bloedgassen waren ook verhoogd (Co2 was 50 en o2 60) Vandaar dat ik me niet zo lekker voelde;)

Natuurlijk mocht ik toen niet naar huis en hebben ze me op het allerlaatste plekje van de afdeling kunnen proppen, te weten kamer 24 van B3West. Pff Gelukkig had ik weer een port-a-cath!! Die het overigens bijzonder goed functioneerde.

Ondertussen zit ik alweer op een andere kamer namelijk kamer 29. Kamer 29 is een van de proefkamers voor het infotainment systeem. Ze zijn hier op de afdeling bezig om te testen hoe dat systeem werkt. En omdat ik hier natuurlijk vaak lig, en ik (blijkbaar) goed mijn mening kan geven, mag ik dit systeem ook testen tot ik naar huis ga. Dan mag ik een papiertje invullen met voors en tegens en kunnen ze zien waar het nog verbeterd kan worden. Helaas voor hun heb ik op DIT systeem (het andere systeem is van KPN, dat schijnt het beter te doen) haast alleen nog maar minpunten gevonden.

Ik merk trouwens nog niet erg veel van de kuur, maar dat komt hopelijk nog!

Kaartjes (mogen altijd natuurlijk) gestuurd worden naar het volgende adres:

B3West, kamer 29
t.a.v. Tamara Magdelijns
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Oh en de nieuwe EHBO van het UMC is GAAF!! Het ziet er superstrak uit, en het is echt heel mooi geworden. Alleen 1 tip: Neem een zonnebril mee want je wordt lichtelijk overweldigd door het vele oranje...

3 opmerkingen:

 1. Hoi Tamara,

  Nou balen zeg dat je weer in het ziekenhuis ligt. Hopelijk knap je snel op.

  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Monique11:58 a.m.

  Hee hallo,

  Robert is net weer terug thuis uit het UMC. Hij lag ook eerst op kamer 24. Leuke badkamer daar wel. Maar een iniemini kamertje hè. Voor je het weet breek je je nek over je eigen troep daar. Wij hadden er ook nog eens de loopband in gepropt. Paste allemaal net.

  Rob was verhuisd naar kamer 30. Inderdaad het KPN systeem. Werkte wel aardig maar ook nog wel wat verbeterpuntjes hoor. Je kon op Hyves bijvoorbeeld alleen krabbels lezen maar niet beantwoorden. Toch jammer.

  Test ze lekker verder daar. En ik hoop dat je snel wel iets gaat merken van je kuurtje!

  Doe de groeten aan de verpleging van ons!

  Doei, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Tamara,
  Toch blij weer iets van je te "horen". Maar wel balen dat je dus weer in het ziekenhuis ligt. En het verhaal boven dit Blog is om helemaal koud van te worden. Jij hebt deze mensen dus gekend. Je vraagt je toch af hoe deze vrouw ooit de draad van het leven weer op kan pakken. Dit leed is toch niet te bevatten.

  Ik heb inmiddels 4 adressen op mijn bureau liggen van mensen die in het ziekenhuis liggen. Maar ik weet uit ervaring hoe fijn het is om post te krijgen. Toch een lichtpuntje op een dag.

  Hou je taai meid,

  Groetjes van Alida

  BeantwoordenVerwijderen