10 maart 2009

Actie!

Als je geen zin hebt om dit bericht helemaal te lezen kijk dan meteen onderaan dit bericht!;)

Zoals gewoonlijk zijn er nu ook weer een paar acties opgezet waar ik jullie op wil attenderen. Allereerst iets wat de NCFS heeft opgezet.

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) bestaat 40 jaar en voert dit jaar campagne met de slogan 'Langer zullen ze leven'. Wij willen met deze campagne 2 miljoen euro werven voor onderzoek naar een langer en beter leven van mensen met Cystic Fibrosis. Speciaal hiervoor is de website stort een euro.nl ontwikkeld. Hierop is een filmclip te zien met Arnold Vanderlyde, Leontien van Moorsel en Daphne Lankhorst. Storteeneuro.nl wordt via tv, radio en tijdschriften onder de aandacht gebracht.

Kijk ook eens op Stort een euro! om de clip te bekijken en laat de eur-o-meter oplopen!

Daarnaast zijn er een aantal mensen een campagne begonnen om het ADR-systeem onder de aandacht van de tweede kamer te brengen. Als je geinteresseerd bent moet je zeker even kijken op 2 Miljoen handtekeningen. Overigens hebben Michiel en ik een site over het hoe en wat in de politiek wat betreft het ADR-systeem.

Als laatste!! De 18-jarigen van dit jaar zullen net zoals voorgaande jaren een donorvoorlichtingsformulier toegestuurd krijgen, en de vraag of zij donor willen worden. Dit jaar krijgen ze een interactief formulier toegestuurd, hier over later meer. Daar wilde Hart van Nederland aandacht aan geven, en om het plaatje nog een beetje in te kleuren, wilden ze ook een wachtlijstpatiƫnte om duidelijk te maken waar je nou precies donor voor word! Gisteren werd ik door de STNU opgebeld of ik me daar voor wilde inzetten. Uiteraard wilde ik dat wel, en zo kwam het dat Hart van Nederland vandaag bij mij opnames kwam maken! Ik werd geinterviewd over wat ik heb, en waarom ik op de wachtlijst sta etc. Dus vanavond, om 19:00 moet je even de TV aanzetten, op SBS6!!! Dan zie je mij misschien wel voorbij komen.

9 opmerkingen:

 1. Anoniem7:32 p.m.

  Lees ik het net een half uur te laat. Ik zal even kijken of hij bij uitzending gemist is.
  Je wordt nog wel een bekende Nederlander.

  Groetjes Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oohhh, ik ben nu pas thuis, en lees nu pas je berichtje... Dus heb ik de uitzending van 19u gemist :( Kan ik dat ook nog terugkijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem7:39 p.m.

  Mooi stukje.Joyce wordt donderdag 18, dus kunnen we hem in het echt bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het inmiddels op internet gezien hoor :D Goed zo!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marlies9:39 p.m.

  Hee Tamara!
  Je begint zo langzamerhand echt een beroemdheid te worden zeg. Ik hoop dat de nieuwe actie goed aanslaat en er ook voor jou snel nieuwe longen zijn.
  Liefs, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem10:56 p.m.

  Hoi Tamara, ik heb je gezien!!!!!!
  Cool en mooi gemaakt. Je kent mij niet maar ik volg je website trouw.
  Hopelijk komen die longen voor jou.
  groetjes Patricia
  (moeder van een zoontje met cf)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat SBS6 het hier niet doet ;-;
  *knuf*
  Miss you
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem12:11 a.m.

  Tomaatje

  Heb eindelijk je blog gevonden! Mooi blog trouwens..Wist niet eens dat jij al vanaf 2006 op de wachtlijst staat. Vanaf nu ga ik je blogs lezen! Ik ga je zeker zien op 5 mei dan ben ik ook van de partij, neem jij mozzerella mee?
  Ik de tomaatjes!


  Liefs Monique

  BeantwoordenVerwijderen