13 juli 2009

Ziek Nieuws

Ik schaam me diep dat ik jullie zo heb laten zitten! Ik heb al veel belletjes en reacties gekregen met de vraag hoe het nu, ruim een week later, met me gaat. Dat, en meer in deze blog!

Allereerst: Mijn antbioticakuur werkt boven verwachting. Mijn zuurstof is ondertussen afgebouwd van 3,5 naar 2.5 ltr snachts en overdag naar 2 ltr. Dit is echt super, want ik heb me lang niet zo goed gevoeld bij deze waardes! Ook was mijn bloedgas afgelopen vrijdag erg netjes, zo netjes zelfs dat de koolzuurwaarde (Co2) in het bloed tussen de marges bleef!

Wat minder goed gaat, zijn mijn suikers, en mijn gewicht. Ik krijg nu al ruim een week sondevoeding, en er is nog geen gram bijgekomen, Nu ben ik ook niks afgevallen, dus dat valt weer mee:D Ik vind het wel vervelend dat het lijkt alsof ik voor niks sondevoeding zit weg te stouwen. Ik krijg door de sondevoeding sochtnds geen hap meer door mijn keel, wat ok al gauw weer calorie├źn scheelt. Mijn suikers zijn nog steeds een rotzooit, wat ook niet helpt bij aankomen, en bovendien wordt steeds mijn pancrease snachts vergeten, dus al met al moeten er nog wat dingen recht gezet worden om mij ook echt wat te laten aan komen.Nog 1 van die dingen die daarbij gaat helpen is een insulinepomp. Ik weet het: Ik heb altijd nee gezegd tegen een insulinepomp, maar het lijkt erop alsof mijn lichaam erom smeekt! Ik hou mijn suikers echt niet meer in de hand, en al helemaal niet meer met die sondevoeding erbij!

Ik heb de nieuwste van het nieuwste gekozen: De Accu-check Spirit Combo! Vandaag mochtk alvast testen hoe een naaldje in mijn buik geschoten moest worden. Dit ging heel soepel, hij zat er in 1 keer in! Nu moet ie er 3 dagen in blijven zitten om te zien of irritaties op treden oid.

Nou dat was het voor dit keer!! Hopelijk schrijf ik snel weer eens!! :P

9 opmerkingen:

 1. Gelukkig maar dat je je naar omstandigheden wel wat beter voelt! Jammer dat je niet aankomt, maar je valt idd iig niet af!
  Ik ben blij dat je wat hebt geblogd, ik was obsessief dagelijks aan't checken of er al een nieuwe entry stond :D
  Heb je huisje van de buitenkant gezien, binnen mag je zelf laten zien , asap
  Dikke kus en knuf
  Je nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Tamara,

  Fijn, dat je je wat beter voelt. Is het nu van je gewicht afhankelijk wanneer je weer transplantabel bent?

  Groetjes en zet 'm op!!!!!!!
  Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even voordat ik wegga.. Hopelijk komen die kilo's er nou eindelijk wel bij aan! Het valt ook niet mee he... Zet hem op, en hopelijk ben je over 2 weken, als ik weer terug kom, ook 2 kilo aangekomen ;) Ik zal (nog steeds) voor je duimen!
  Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Tamara,

  Ik wens je veel sterkte en zal voor je duimen dat alles nu voorspoedig vereloopt. Wat is je streefgewicht? en als je aankomt vertel het geheom dan maar. Kunnen de meeste wel gebruiken.

  't beste, Maarten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem10:10 a.m.

  Hey Tamara,

  mooi dat het beter gaat met de waardes! Nu nog die suikers!
  Dat apparaatje heeft ook wel een naam zeg, hoe verzinnen ze het. De Accu (die snap ik) check(snap ik ook > suiker check) Spirit (euhm...?) Combo (van wat? van de Spirit en Accu check?)

  Anyways, hou je taai daar. Sprk je snel via msn.

  Cheers,
  Peter Bras

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeey meid,

  Ik wens je ongelooflijk veel sterkte toe!

  kop op, je kan het.

  Groetjes, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem1:23 a.m.

  hoi tamara.

  ik hoop dat het snel weer beter mag gaan met jou,dat je snel nieuwe longen mag gaan krijgen.

  ik hoop dat je suiker snel weer op regel gaat komen,en dat je aan mag komen.

  ik duim voor je dat het snel weer beter mag gaan met jou,en dat je niet te lang meer hoeft te wachten op je nieuwe longen.

  veel sterkte meid.

  groeten marion.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem8:01 p.m.

  Doe dan samen met Glenn je best om wat aan te komen met de sonde. Hij heeft nu continu en staat vandaag op 62 ml per uur. Hij valt5 iedere keer weer terug in hoeveelheid wat hij kan hebben. Het gewicht van hem gaat tot nu ook terug.
  Zet hem op.
  Gr Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jolanda1:56 p.m.

  heejheej..

  Jaap en ik willen binnenkort langskomen dus als je het leuk vind geef t dan even door aan je moeder dan spreken we een datum af!
  Ik hoop dat t steeds beter met je gaat meis..

  knuffel Yo

  BeantwoordenVerwijderen