26 augustus 2010

Héél dicht bij ...

We zaten gisteravond lekker TV te kijken toen Rick plots werd gebeld. Het was mijn transplantatie-arts met het bericht dat er longen voor mij beschikbaar waren! We waren redelijk rustig en konden nog wat familie bellen en spullen pakken voordat de ambulance kwam. De ambulancerit ging vlot en waren snel op de spoedeisende hulp. Daar namen ze bloed af en maakten ze een hartfilmpje en röntgenfoto. Dat ging allemaal erg snel. Daarna mochten we naar de afdeling waar onze familie al zat te wachten. Op de afdeling werden nog wat kweken afgenomen en kreeg ik nog wat medicijnen. Ik mocht nog even snel mijn haren wassen en redelijk snel daarna kregen bericht dat we naar de anesthesie mochten.
Na een laatste check van de zaalarts mocht de familie ´afscheid´ komen nemen en ging ik om ongeveer 02.30 uur samen met m´n ouders, Rick en Judith naar boven. Hier moest ik eigenlijk direct afscheid nemen, omdat ze snel wilden beginnen. De longen waren goedgekeurd en ik zou onder narcose gebracht worden. Dit afscheid was eigenlijk het zwaarste gedeelte en wat heel naar was.
De anesthesist stond op het punt om het infuus te prikken en anesthesie toe te dienen, toen zijn telefoon ging. Dit was de transplantatie-arts met de boodschap dat het niet door ging. De longen waren in eerste instantie heel goed, maar bij het eruit halen bleek dat ze verkleefd waren, waardoor ze deze los moesten snijden en ze daardoor beschadigd zouden worden. M'n familie zat net weer op de afdeling en kreeg om 03.00 uur al weer bericht dat ik terug was gekomen. Dit was echt een hele grote teleurstelling. Zeker omdat het allemaal heel snel ging, het er goed uitzag en dat ze dachten dat ik al onder narcose gebracht was.
Tegen 4 uur kwam transplantatie-arts die ons het verhaal vertelde van de longen. Wij vonden dat hij er ook erg aangeslagen uit zag. Het was voor iedereen een erg grote teleurstelling.

Tegen 5 uur waren we thuis en hebben we geprobeerd wat te slapen. Zo meteen doen we nog een poging. Komende dagen doen we rustig aan en gaan we de emoties verwerken.

We zouden het fijn vinden als jullie ipv bellen, zouden willen sms-en, mailen, blogreacties achterlaten etc.

21 opmerkingen:

 1. Hej Kanjer,

  Wat ongelooflijk moeilijk dit zeg!
  Zo dicht bij, voor de 2e keer.. Echt heel erg naar meis.

  Ik wil eventjes zeggen dat ik enorm veel aan je denk!
  Niet dat je er wat aan hebt, maar wil toch dat je het weet.

  Ongelooflijk veel sterkte meis!
  Hou je taai, koppie op.

  Liefs Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marijke en Marlieke2:35 p.m.

  Hoi Tamara,

  Wat balen zeg! Het zit je ook echt niet mee! Wij leven hier ook allemaal met je mee en we hopen dat er gauw een beter bericht komt!

  Liefs,
  Marijke (mama van Laura) en Marlieke (zusje van Laura)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem2:57 p.m.

  Sterkte met het verwerken van dit, maar er zullen echt snel betere longen voor je komen.

  Zet hem op!!


  Jroen (CF cafe)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Tamara. Wat super erg balen zeg. Zo kut gewoon.
  Kom op he, laat je niet uit het veld slaan. 3 keer is scheepsrecht. We leven met je mee. Sterkte.

  xx Gwen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem4:11 p.m.

  Hartstikke jammer joh.

  Arno en Regina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer dat je voor de tweede keer teleur gesteld wordt.
  Ik duim heel hard dat er snel goede longen voor je zullen zijn.
  veel liefs en een dikke knuffel.
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat moeten jullie een hoop incasseren met z'n allen zeg...
  Ontzettend verschrikkelijk BALEN dat het op het laatste moment niet door is gegaan. Twee generale repetities is veel te veel van het goede. Laat de Grande Première maar snel komen. We zijn er allemaal klaar voor en jij nog het meest.
  Probeer het kopje niet te laten hangen en omring je met liefde van de mensen om je heen. En weet dat er ook in de buitenring veel aan je gedacht wordt.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het gewoon met alle voorgaande schrijvers/ schrijfsters eens en ga dat dan ook niet nog eens herhalen.
  Bij alle teleurstelling is natuurlijk ook weer wel een zonnige zijde, namelijk dat ze je blijkbaar niet vergeten als er longen zijn dus dat geeft in ieder geval weer voldoende hoop voor een volgende ronde,
  Heel veel liefs,
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Tamara,
  wat een gigantische teleurstelling! Ik snap dat je nu toe bent aan rust, en dit samen moet verwerken met Rick en familie. Maar ik wil wel even laten weten dat ik aan je denk, en hoop dat je snel die nieuwe longen ontvangt, want je verdient ze zooooo!
  Sterkte,
  veel liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje meis zoveel emoties door elkaar en word je naar huis gestuurd met de vervelendste! Heel veel sterkte en hopen op een nieuw positief bericht!

  Liefs Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan me voorstellen dat je hier een gigantische klap van krijgt... idd na het "afscheid" nemen, zeker het zwaarste deel.
  Hopelijk vinden jullie de komende dagen troost bij elkaar, en blijf hopen, je weet dat de longen dichtbij zijn....
  Sterkte ook voor je familie!
  liefs Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem12:59 p.m.

  Tamara,

  Wat een domper dat het op het allerlaatste moment niet doorgaat.
  Ik hoop dat jullie samen de komende tijd deze tegenslag te boven komen. Geef de moed niet op he. Je hebt nu genoeg drooggeoefend de volgende keer ga je echt all-the-way.

  Sterkte,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem1:17 p.m.

  Hey Tamara en familie, wat heftig allemaal zeg, krijg er een brok van in m'n keel. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken, ik weet zeker dat je snel wel hele goeie nieuwe longen zult ontvangen!!! Liefs van Sandy (Ydnas)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem4:30 p.m.

  Dat is wel het laatste wat je verwacht als het al 1 keer op het laatste moment niet door is gegaan. Ik hoop dat die nieuwe longen nu snel komen. Veel sterkte, Mirjam (cfcafe)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een verhaal zeg. Dat was wel heel dichtbij zeg. Kan me voorstellen dat je ff moet bijkomen. Heel veel sterkte en ik denk aan je.

  Heel veel liefs uit Nieuwegein,

  Koen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Shit, dat scheelde echt totaal oneerlijk weinig :-( Ik blijf voor je duimen en 3 maal is scheepsrecht en al die andere bijgelovige onzin waar ik nu wel ontzettend in ga geloven.

  Sterkte :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat was ik: Bowe.. Ik weet niet waarom ik hier Qlans heet :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Marlies Mulder1:06 p.m.

  Wat ontzettend balen zeg! Ik gun het je heel erg dat het nu een keer wel echt doorgaat. Veel sterkte de komende tijd en zet hem op!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Anoniem2:03 p.m.

  Ook ik wil je veel sterkte toewensen, en hoop dat, als ik volgende keer je blog lees, wel nieuwe longen hebt gekregen, en dat alles goed met je gaat.
  Dat mag zo langzamerhand wel.

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Pfff balen balen balen.
  Ik wens je veel sterkte joh.
  En op naar het volgende paar prachtige longen....!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeetje meis wat een trieste bedoeling bah, eerst het moeilijke gedeelte afscheid nemen en dan de telleurstelling.
  Wens je veel sterkte hopelijk is 3x scheepsrecht, liefs Janetta

  BeantwoordenVerwijderen