18 november 2009

Drukte alom

Hoe je van een rustige dag naar een drukke dag gaat:

Normaal gesproken heb ik op dinsdag vrij weinig te doen, dat is een beetje mijn uitrustdag. Zo ook gisteren, ik mocht lekker uitslapen tot tien uur en dat was wel nodig ook want maandagavond heb ik lekker liggen spoken. Twee keer moest ik overgeven, waarvan 1 keer met neussonde er al in. Dat werd een kliederboel (lees, de sonde komt er door het overgeven door je mond naar buiten, en dan moet je m weer door je neus naar buiten trekken)

Dit overgeven levert bij mij altijd zoveel stress op dat mijn bloedsuikerspiegel heel hard stijgt, en als gevolg daarvan heb ik de hele nacht hoog gezeten. Normaal gesproken trekt mijn bloedsuiker we weer bij als ik sochtends extra spuit en ga eten, maar dit keer bleef hij hoog. Na een aantal uren aangekloot te hebben, besloot ik op aanraden van de diabetesverpleeg een nieuw naaldje te zetten. Dit deed wonderen, want een half uur later was mijn bloedsuiker al gehalveerd! Eindelijk kon ik weer wat eten. Dit doe ik nooit als k hoog zit want dan ga ik me nog beroerder voelen (benauwd, misselijk etc)
Hierna is mijn bleodsuiker gelukkig weer stabiel gebleven.

Ondertussen hadden ze 's ochtends ook nog besloten dat ik weer eens een echo van mijn hart moest laten maken, om te zien of dat allemaal nog goed was. Daarnaast mocht ik ook weer voor een röntgenfoto de hort op omdat ik laatste week weer hogere suikers heb, en me benauwder ga voelen, met meer slijm en meer hoesten.

Zo word je rustdag meer een druktedag....

5 opmerkingen:

 1. Anoniem4:45 p.m.

  Meid wat een gedoe, ik vind je zo dapper!!

  Lieve groetjes, Els
  Knuf van Cash

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem5:49 p.m.

  Hoi Tamara, wat een narigheid zeg. Je schrijft er nogal nuchter over. Maar ik vind het heel wat. Ik heb geen ervaring met diabetes, maar hoor eea van anderen. Als ik dit zo lees, is het er toch een handicap bij. Of ervaar je dat niet zo ? See you on forum ? Hug van Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hè, getver, wat een rotdag voor je. Nu is natuurlijk elke dag langer wachten een rotdag, maar de ene dan weer vervelender dan de andere. OOk ik heb errug veel bewodering voor je volhouden en doorzetten.

  Tja, een nieuw naaldje zetten levert soms ineens wat op. Toevallig had ik vandaag precies hetzelfde. Ik snapte helegaar niet waar die hoge bloedsuikers van kwamen, totdat ik dacht: Hmm, hoe lang zit dit naaldje er al in? Antwoord: te lang.
  dag Tamara, veel sterkte.
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem9:45 a.m.

  Ey Tamara,

  hmm met dat verhaal over je bloedwaardes vraag ik me nu net af of het wel zo handig was om je een grote choco reep als kado te geven...nah jah...volgende keer wordt het wel een magazine oid. :)

  BTW mijn Vertex (vx809) studie voor CF is afgelopen. Januarie krijg ik uitslag, maar weet zelf al dat dit middel wonderen gaat doen voor alle "dubbel delta508 cf-ers". Ik heb nu vrij sterk het gevoel dat ze met dit middel CF kunnen behandelen en dat CF hierdoor een chronische ziekte is en niet meer een dodelijke chronische ziekte.
  Helaas komt het pas op z'n vroegst 2011 op de markt en heb jij er wellicht niks aan, je zit dan heerlijk met nieuwe longen te rennen, vliegen, duiken, vallen en weer op te staan, maar het is fantastisch dat komende kinderen niet meer voortijdig overlijden en ze ze een grote kans hebben om die oh zo gewilde 60 of 80 jaar te pakken.

  En het nog betere nieuws is dat Vertex inc. ook nog een zelfde medicijn heeft voor een andere CF mutatie, dus nog meer cf-ers kunnen hiervan grote baat ondervinden. Zodra dit op de markt komt, hopende op geen serieuze bijwerkingen, hebben we dan een cure voor cf in handen? Who knows.

  Heel veel beterschap met de waardes e.d., toi toi toi.

  ps. Hint: zorg dat je iemand fixt die de film Avatar naar je toe kan brengen. Zie apple.com voor trailers geweldige film. Ben benieuwd wat je er van vindt.

  Cheers,
  Peter Bras

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Never a dull moment at B3West hè?
  Blerch!
  Keep you hooks!

  BeantwoordenVerwijderen