09 januari 2010

Uitje

Zie vorig bericht voor antwoord op vragen voor de huidige stand van zaken.

Vanavond ben ik voor het eerst in 6 maanden buiten het terrein UMC geweest. Nu ik immers niet meer HUI sta hebben we het er maar gelijk van genomen. We zijn lekker Utrecht in geweest om uit eten te gaan. We waren eerst van plan om bij een Bistro te gaan eten. Toen we de auto bij de Oudegracht hadden geparkeerd bleek het nog een stukje lopen te zijn naar de Bistro. Gezien de ontzettend harde en koude wind besloten we toch maar om het eerste de beste restaurant in te duiken. Dit werd een restaurant waar ik wel eens eerder heb gegeten.

We werden vriendelijk ontvangen door de gastheer/waarschijnlijk manager. Het restaurant zat behoorlijk vol toen we aankwamen, maar we kregen snel een plekje bij de verwarming aan het raam. Zo zaten we lekker warm en hadden we ook nog uitzicht. Na het voorgerecht en wat drinken kregen we ons hoofdgerecht. Die van Rick was erg lekker, maar die van mij nog wat te rood/niet gaar, wat natuurlijk een keer kan gebeuren. Deze ging terug en het duurde wel erg lang voordat ze weer terug kwamen. Plots stond de manager aan de tafel met de mededeling dat de kok vergeten was mijn lam uit de oven te halen, oftewel dat er een nieuwe in de maak was. Hij bood uitgebreid excuus aan en er zou "wel iets geregeld worden." Voor ons prima, wat we waren toch al lang blij dat we het ziekenhuis uit konden. De rest was alleen maar een bonus.

Tien minuutjes later stond de nieuwe lam op tafel, echter nu te gaar. De kok dacht waarschijnlijk dit gebeurt me niet nog een keer. De manager kwam controleren of het nu wel goed was. Hij was er helemaal van ontdaan dat het al weer fout was gegaan en besloot bij deze de lam van de rekening te schrappen en dan moesten we ook nog maar een lekker toetje van het huis nemen. Dus nam Rick een grote 'Dame Blanche´ en ik een Cappuccino. De manager vroeg nog of ik niet een lekker likeurtje erbij wou, maar dat leek me niet zo verstandig met mijn antibiotica.

Zo hebben we uiteindelijk heerlijk uitgebreid gegeten voor nog geen 20 euro.

Daarna zijn we via de toeristische route naar het ziekenhuis terug gereden. Het had gesneeuwd, dus er was niet echt te zien hoeveel banen de weg had en verkeersborden volgen is niet onze sterkste kant.

We hebben een heerlijk avondje gehad!

6 opmerkingen:

 1. Super!!!
  Wat moet dat heerlijk geweest zijn, na al die tijd even uit het ziekenhuis en eindelijk weer eens met zn tweetjes weg. Fijn dat jullie zo hebben genoten!
  Liefs Mars

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vrijheid! Vergeet ook niet langs de mac te gaan! Want dat mag ook niet meer na de transplantatie :(

  GR Arno

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Tamara

  wat heerlijk om te lezen dat jullie zo hebben genoten van jullie uitje. Ook handig dat je stand van zaken hebt geschreven. Nu is het echt duidelijk hoe het allemaal zit.
  Hou je taai de laatste daagjes in het ziekenhuis en welkom thuis!!!!

  groetjes, Esther

  Ps zouden we je thuis adres mogen hebben, ik vind het nl zo leuk om zo nu een dan echt post te sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeej lieverd!!

  Wat super fijn dat je het zo naar je zin had met Rick!! ;D Heerlijk meid, het is je gegunt!!

  Dikke knuffel,
  Melanie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem11:02 p.m.

  ha meis, ben je fijn thuis? bij je lieve vriend? liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Tamara,

  Ben je thuis??
  Hoe gaat het?

  gr. Astrid

  BeantwoordenVerwijderen