16 maart 2010

Dingen die gebeuren

Inmiddels is het alweer 3 weken geleden dat ik iets geschreven heb. Niet dat er niets was om over te schrijven, integendeel!

Het begon allemaal twee weken geleden met een controle in het UMCU. Na de controle, op de terugweg naar de auto kreeg ik opeens pijn in mn rug, die uitstraalde naar de zijkant en mijn buik. We besloten om terug naar de poli te gaan.
Op de poli dachten ze aan een darmverstopping, en aangezien ik niet kon liggen of zitten van de pijn, besloten ze me op te nemen. Dus daar ging ik, weer richting B3West, mijn vertrouwde afdeling :) Na een hele tijd wachten konden we naar de afdeling, waar de kamer "schoongemaakt" zou zijn. Bleek de hele kamer nog vies te zijn!! Konden we nog een uur wachten, dat was wel jammer! Ondertussen voelde ik plots iets weg zakken en was de pijn verdwenen. Omdat ze op de buikfoto wel ontlasting zagen zitten op de plek van de pijn moest ik wel aan de Klean Prep. En ik moet zeggen, die viel 100% mee. Ik vond m niet vies, en dronk het behoorlijk snel op (naar wat ik hoorde)

Gelukkig is de pijn niet meer terug gekomen, maar ik mocht voor de zekerheid nog wel een nachtje blijven. De volgende dag nog een foto gemaakt, alles was schoon en ik mocht naar huis.

Wat het nou precies was? Ik denk zelf aan een niersteentje, omdat ik al een tijdje last had van vaak naar de wc te moeten zonder dat er echt iets uit kwam, en tijdens de aanval moest ik wel ieder kwartier zonder ook maar een druppeltje te kunnen plassen! Wat het nu precies was zal wel niet duidelijk worden, maar prettig was anders!

Het andere wat is gebeurd is dat een transmaatje, die ook CF had, is overleden. Hij is overleden door complicaties na een transplantatie, en ik vind het vreselijk zonde en balen en ** dat hij het niet heeft mogen halen, en geen toekomst met nieuwe longen heeft mogen beleven!!

Ik kende Mike al heel lang, en ik voelde altijd iets van een connectie, waarschijnlijk door het feit dat hij ook tweeling is, en omdat we altijd tegelijk opgingen qua gezondheid en wachtlijst. Nu is hij dus overleden, en mogen we helaas niet beide van nieuwe longen gaan genieten.
Lieve Mike, je bent een fantastisch voorbeeld voor vele Cfers, en we denken aan je!!

2 opmerkingen:

 1. Lieve Tamara,

  Wat heb je er weer een mooi stukje van gemaakt... Ik vind het echt verschrikkelijk voor jullie allemaal, dat het niet goed gegaan is met Mike z'n transplantatie :( Ik heb er vorige week zelfs een nacht slecht van geslapen, en dat terwijl ik hem niet eens ken. Echt stom dat jullie niet samen van nieuwe longen kunnen gaan genieten :( Ik hoop dat jij dan binnenkort voor 2 kunt gaan genieten!! :)

  Ik heb "gelukkig" niet meer over je gedroomd de laatste 2 weken. Maar je laat het me weten he, wanneer ik over je transplantatie mag gaan dromen? ;) Dan zal ik er meteen even bij dromen dat alles goed gaat!!!

  Groetjes aan Rick! Ik denk aan je!

  Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen