14 oktober 2010

Ja wat zal ik er eens van zeggen

Ik ben een beetje lui geweest met bloggen de laatste dagen. Dat komt omdat het eigenlijk allemaal wel lekker loopt. Af en toe wat hartslagen die te hard gaan maar dat is een kleinigheidje. Over het algemeen gaat het lekker. Ik ben ondertussen al 2 keer naar de fysio geweest, alwaar ik de 2e keer tien minuten heb gefietst, beenspieren heb getraind en ook nog 5 minuten heb gelopen. Het grappige is dat mijn adem zich heel snel herstelt en mijn been spieren eigenlijk ook. Tijdens dat ik fiets voel ik ze verzuren, maar zo gauw je stopt herstelt het zich weer. En je kan makkelijk (en sneller) verder gaan! Heel leuk om te merken!

Verder ben ik afgelopen maandag natuurlijk weer op controle geweest, en ik mocht dit keer een 6 minuten looptest doen. Hierbij legde ik 385 meter af, wat bijna net zo ver is als bij mijn screening. Het enige wat in de weg zat was de pijnlijkheid in mijn kuiten ( SPIERPIJN!) en mijn knie. Ik heb nogal een zwakke linkerknie die bij het minste of geringste pijn gaat doen, als je teveel kracht zet bijvoorbeeld. Dat heb ik natuurlijk nooit kunnen opbouwen afgelopen jaren, dus hij is alleen maar zwakker geworden. Maar dat is ook kwestie van opbouwen:)

Verder proberen Rick en ik iedere dag een rondje te wandelen (mits het niet regent) om mijn conditie op te bouwen. Mijn longfunctie gaat heel langzaam vooruit, ik ben de laatste week niet meer onder de 50 gekomen, dus dat is goed!! Haastige spoed is zelden goed, daar hou ik me maar aan!

9 opmerkingen:

 1. Je verzuurt ook snel door de Prograft. Irritant maar waar :-) Het gaat dus even dubbelop.

  Maar, wordt steeds beter!

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed zeg, dat je longfunctie niet eens meer onder de 50% is gekomen! :) En heel netjes, je looptest! Bijna net zo ver als bij de screening, en dat terwijl je in die 4 jaar die daarop volgden eigenlijk niets meer aan conditie hebt kunnen opbouwen. Stel ik me dan zo voor... Dus je gaat echt vooruit, gaaf! :)
  Ik hoop je snel een keer te zien :)
  Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf zeg. lekker spierpijn, succes ermee! Hoe is het met de piano, en met zingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verzuren van de prograft EN van de prednison...
  Maar geniet van je spierpijn, want je voelt je spieren weer en dat is GEWELDIG...
  jeeej

  dikke kus annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed nieuws dus weer! Fijn hoor! Ik ben zo blij voor je dat het nog steeds met stapjes beter gaat met je! Het is je gegund na al die jaren ziek zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Tamara en Rick,
  Fijn dat het de goede kant op gaat. Gek maar waar dat in jou geval spierpijn toch een soort van luxe is omdat je dit nu weer kan voelen. Hoop dat dit ook snel stabiliseert en jullie kunnen genieten van dit nieuwe leven.
  Groetjes,
  Veronica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem3:49 p.m.

  hoi tamara.

  helemaal top oefening baart kunst,geniet er lekker van.

  groetjes jeanet een transmaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hai,
  fijn dat je LF beter word mijne gaat ook elke week vooruit zat vandaag op 82%.
  De test heb ik ook laatst gedaan en had ook zeflde als met screening eerst dacht ik o jee dat is niet goed maar bleek wel normaal te zijn en kreeg idd ook last van me kuiten en me hart maar me longen die wilden wel hoor.
  goed dat je conditie opbouwd ik ga volgende week ook weer beginnen.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Marjolein Donkerbroek10:31 p.m.

  Hey!

  Wat ga je goed vooruit, zeg! En tjah... die spierpijn lijkt me logisch. Heeft iedere beginnende 'sporter'. ;)

  Lekker blijven oefenen!

  Liefs Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen