02 oktober 2010

Weer naar huis

Ik mocht vandaag weer lekker naar huis!! De dokter kwam vanochtend langs en zei: "Nou, je hart gaat weer regelmatig, van mij zou je wel naar huis mogen vandaag, maar we moeten even op toestemming van de cardioloog wachten, want ja, hij gaat daarover"

We moesten dus nog even in spanning zitten, maar al snel kwam het verlossende woord: Ik mocht naar huis! Mijn hartslag verlagende pilletje is wel opgehoogd, en dat helpt, dus het gaat verder wel weer lekker vandaag.

Wat hebben ze nou eigenlijk gedaan vannacht? Eigenlijk heel weinig. Ik heb aan een hartmonitorkastje gelegen die een signaal stuurde naar de cardio afdeling, daar konden ze vervolgens mijn hartslag volgen. Die bleef de hele nacht regelmatig, maar wel hoog. Vanochtend hebben ze nog mijn prograftspiegel (anti afstotingsmedicijn) en mijn schildklier geprikt om dingen uit te sluiten, maar die waren allebei eigenlijk prima, dus daar kon het niet aan liggen.

Waar heeft het dan wel mee te maken? Tijdens een longtransplantatie krijgt je hart veel te verduren, zo wordt hij opgetild omdat je longen onder je hart liggen. Bij mij is ie 2 keer opgetild, eerst vanwege de transplantatie en de 2e keer vanwege dat de achterkant van mijn hart beschadigd was.
 Verder zijn de longaders ook aan het hart gehecht, en dat alles maakt dat het hart natuurlijk ook een behoorlijke klap heeft gehad. Het schijnt (heb ik vandaag gehoord) vaker voor te komen dat hartritmestoornissen ontstaan na een transplantatie. Dit is echter van voorbijgaande aard als het goed is, het hart heeft gewoon tijd nodig om zich te herstellen en te genezen. De pilletjes die ik nu gekregen heb helpen mij momenteel om mijn hartslag laag te houden, zodat ik me niet de hele tijd moe en opgejaagd voel.

Nu ben ik dus weer thuis en mag ik eindelijk vanavond naast Rick in bed liggen!!

9 opmerkingen:

 1. Laura de Haan10:35 p.m.

  Wat fijn dat je weer thuis bent! En naturlijk dat je vanavond éindelijk naast Rick mag liggen!! :D Ik hoop dat het vanaf nu alleen maar beter mag gaan met je hart :) Slaap lekker vannacht, maar dat komt vast goed ;)
  Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een pak van mijn hart!
  En vast nog meer van dat van jou.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig weer thuis.
  Hopelijk heb je lekker geslapen langs je mannetje.

  liefs Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig weer thuis!
  Hebben jullie lekker geslapen?
  Liefs van Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn om te horen dat je nu weet waaraan het ligt, je zou zelf van alles gaan denken en maakt je alleen maar onzeker en dat zou erg jammer zijn van zo'n nieuw leven waar je nu in gaat.

  Welkom thuis, en geniet van alles en hopelijk heb je heerlijk naast Rick geslapen afgelopen nacht.

  Liefs Janetta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt vast heerlijk geslapen! Wat fijn dat je weer thuis bent!

  Liefs, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marjolein Donkerbroek5:01 p.m.

  En? Lekker geslapen vannacht? ;)
  Fijn dat je weer thuis bent! Hopen dat je hart zich rustig houdt.

  Liefs Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem10:23 a.m.

  Alweer maandag dat ik dit lees, schrok effe van berichtje balen, maar gelukkig kon je snel weer naar huis.
  we hopen voor je dat je hart zich snel settled met de nieuwe situatie en longen. Tja, je hebt als hart toch twee nieuwe buren gekregen waaraan gewend moet worden, is in het echte leven ook zo :)
  hehe...

  suc6 en groeten,
  Peter Bras + fam.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem10:42 a.m.

  Hoi Tamara,

  Ik volg je blog en alle andere al een tijdje en vind het geweldig dat je getransplanteerd bent en al zo geniet van alle voordelen van transplantatie, super! Ik ben zelf 4 jaar geleden getransplanteerd in het UMCU en wil je alleen even laten weten dat ik hetzelfde had/hebt met mijn hart als jij. Inderdaad door al het gepruts rondom en aan het hart wordt dit veroorzaakt. Ik had een hartslag van 220 in rust een week nadat ik thuiskwam. Bij mij werd het hart weer rustig door een cardioversie (stroomstoot) en slik nu sinds die tijd Selokeen en Tambocor en dat werkt perfect. Een paar pilletjes extra op de hele boel maakt niet uit. Maak je niet druk, het voelt heel vervelend, maar het gaat altijd weer over en het is ongevaarlijk en met medicatie kun je er prima mee leven en gewoon genieten van je nieuwe longen! Ik wens je alle geluk en gezondheid toe!
  Groeten Carla

  BeantwoordenVerwijderen