01 december 2008

Hoogvliegen!!

Het was 5 november, en het was een woensdag. De lucht was guur, en de zon was nergens te bekennen. Donkere wolken bedekten de hemel. Toch stonden wij met goed humeur op. Wij hadden namelijk een “Hoogvliegersdag”!!

Aangezien wij ’s ochtends al om 9 uur al bij de Hangar moesten zijn, besloten Rick en ik om de nacht in Den Haag door te brengen. Toch net iets dichterbij, en bovendien zou Judith ook mee gaan. Zo sloegen wij twee vliegen in 1 klap!Na een omweg (de TamTam dacht het beter te weten) kwamen wij bij Hangar 14 aan. Daar werden we opgewacht door Bert Huisjes en cohorten, en mochten wij en de andere familie (wel gescheiden uiteraard ivm segregatie) de Hangar bezoeken. Het was echt immens! Alle banden en dingen waren zo verschrikkelijk groot! Ik heb nog geprobeerd in een band te kruipen, maar dat vond ik uiteindelijk te vermoeiend dus besloten we er maar gewoon mee op de foto te gaan.In de verschillende ruimtes konden we zien hoe een vliegtuig, na onderzoek weer naar
buiten mocht, en een vliegtuig dat nog volledig ontmanteld was, en compleet nagekeken werd. We mochten overal in, onder en op kijken. Het was heel gaaf!! 1 ding baarde me echter toch wel zorgen…

--> --> --> -->


Gelukkig werd met later verteld dat dat tape er zat zodat de monteurs zich niet zouden verwonden aan de scherpe punten.

We mochten dus ook nog in het vliegtuig (zonder stoelen) kijken, erg leuk. Wij gingen met de bagagelift. Grote lol weer natuurlijk
Toen kwam het tweede gedeelte! Daarvoor moesten we iets verder rijden met de auto het terrein op, naar het gebouw van de FSC. Daar kregen we eerst informatie over het vliegen in een simulatie, en over de opleiding in het algemeen. Het blijkt dat het vliegen in de simulator echt super duur is! Voor 1 les van 4 uur betaal je maar liefst 3000 euro. En dan heb je er toch zeker tien nodig!
Het was trouwens een erg speciaal gebouw:

Daarna mocht Denise als eerste in de simulator. Wij moesten 5 kwartier wachten voordat wij mochten, dus om de tijd te doden gingen we lunchen. Helaas hadden we geen lunch bij ons (we dachten dat we misschien wel lunch op Schiphol zouden krijgen…) Maar na enig vragen kregen we een heel dienblad met brood en keuze uit allerlei beleg! Prima dus.

Helaas eten we best snel, en dan blijft er toch nog een half uur over. We besloten, heel toepasselijk, om vliegtuigjes te gaan vouwen! Natuurlijk alle net geleerde trucjes toegepast om het vliegtuigje zo ver mogelijk te laten vliegen, om ze daarna in de gang te testen;) Ik blijk uiteindelijk niet zo goed te zijn in het vouwen van vliegtuigjes…Toen mochten wij in de simulator!! Dat was heel erg leuk, maar het is toch best lastig!! Het landen was het moeilijkste gedeelte, daar hebben we ook helaas wat brokken gemaakt. Gelukkig was het maar een simulator!!
Ik vond het echt gaaf om eens in een Hangar te kunnen kijken, en het vliegen in een simulator was ook echt supertof! Als ik 30.000 euro had…;)

Hoogvliegers, echt super bedankt voor deze dag!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten