30 december 2008

What's new?

In vervolg op mijn vorige blog (nouja, die voor de kerstblog) even hoe het met me gaat:

Eigenlijk gaat het nog niet echt lekker. De verkoudheid is natuurlijk al wel lang over gelukkig maar hij heeft natuurlijk wel weer wat (ramp)sporen achtergelaten. De kriebelhoest was na een paar dagen grotendeels over, maar ondanks de codeïne die ik heb genomen heb ik toch nog flink liggen hoesten. Dat hoesten irriteert natuurlijk weer de longen en de pseudomonasjes zijn weer lekker hun best gaan doen. Gevolg: Ik hoest nu niet meer vanwege de kriebel maar omdat ik constant slijm op moet hoesten. Dit gebeurt vooral snachts: Heb ik net een hoestbui gehad waarbij ik zo ongeveer 5 a 6 klodders slijm opgehoest heb (ja sorry voor het onsmakelijke gedeelte), ga ik weer liggen en hop gaat het weer borrelen. 5 minuten later komt er weer een klodder etc etc. Af en toe weer een hoestbui waardoor er nog meer boven komt en dan denk je zo na een half uur dat het er toch uit is? Maar nee, het gaat vrolijk door daar binnen. Ik merk nu na 2 weken nog niet echt verschil en het slijm blijft maar komen.
Gelukkig zit het dankzij de fluimicil wel los, anders was alles vast gaan zitten.
Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik echt ontzettend moe wordt van al dat hoesten (overdag is het iets beter, maar dan ook: VEEL slijm) en ik slaap per nacht (als ik bijv 10 uur in mn bed lig) ongeveer 6 uur. Dat helpt natuurlijk niet echt bij het uitrusten. Als ik overdag wil bijslapen lukt dat ook niet aangezien ik alleen maar slijm lig op te hoesten.

Ik denk dat ik binnenkort maar weer het UMC ga bellen, en kijken of ze daar nog ideeën hebben. Maar wel pas ná 1 januari;) Want ik heb nog nooit met oud en nieuw in het ziekenhuis gelegen, en ik was niet van plan er dit jaar mee te beginnen!!

Duss...

2 opmerkingen:

 1. Anoniem10:58 a.m.

  Fijne jaarwisseling! xxx Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maarten10:52 a.m.

  Hoi hoi, tja lees het nu pas...

  Maar 6 uur per nacht is toch mooi... 23:00 uur erin, 5:00 uur eruit. Gaat prima, wel in de weekenden een beetje meerslapen, ongeveer 10 uur per nacht. (is dit wat ze noemen roofbouw van je lichaam.

  Maar sterkte, en beterschap!

  ... o- ja de beste wensen voor 't komend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen