26 december 2009

The day after

Even een iets uitgebreider berichtje dan vannacht. Toen iets voor 12 uur vannacht de zaalarts en de zuster binnen kwamen hadden we nog niet direct door dat het om nieuwe longen ging. De zaalarts kwam echter snel ter zake en onze eerste reactie was ongeloof. We stonden allebei te trillen van de spanning. Gelukkig was Rick hier al blijven slapen, zodat er in iedergeval iemand hier was en ik niet alleen hoefde te zijn. Kort daarna werden er allerlei onderzoeken gedaan. Longfoto, ECG, bloedafname (13 buisjes, allerlei kweken, enz. Dit duurde ongeveer anderhalf uur. Tegen 2 uur kwam de eerste familie binnen stromen. We hadden gezegd dat ze rustig aan konden doen, omdat een eventuele transplantatie toch pas in de ochtend zou plaats vinden.
Toen ook de rest van de familie er net was kwam de zaalarts alweer binnen en hadden we eigenlijk gelijk het slechte nieuws al door. De zaalarts had van de transplantiearts bericht gekregen dat de longen te slecht waren om te transplanteren.

We zijn natuurlijk erg teleurgesteld dat het niet in één keer is gelukt. Aan de andere kant weten we nu dat ik bovenaan de lijst sta en dat er dus wel een oproep kan komen. Dat vertrouwen waren we een beetje kwijt geraakt de afgelopen tijd.
Dus ondanks dat de oproep niet is doorgegaan hebben we wel hoop gekregen. Er komt binnenkort vast nog een oproep.

Verder hebben we vandaag rustig aangedaan. Lekker uitgeslapen en een beetje bijkomen van afgelopen nacht.

Hopelijk snel een volgend goed bericht.

13 opmerkingen:

 1. En wat weer duidelijk wordt uit dit bericht: Wat ben jij sterk!!! Ik heb echt heel veel bewondering voor je. Maar inderdaad, je staat nu écht bovenaan, en de longen die voor jou geschikt zijn, die moeten er snel komen. Dit was een voorproefje, volgende keer ga je voor de hoofdprijs! En we blijven allemaal hopen dat de hoofdprijs niet meer lang op zich laat wachten.
  Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig bekijk je het positief, zou ik ook doen, dat is de beste manier!

  Geloof dat het best schrikken was, ik dacht zelf nog vannacht... het zou je maar gebeuren, met kerst! Puur toevallig dus..

  Je weet nu dat je bovenaan staat, en ik geloof erin dat de longen snel komen. En dat dit de generale repetitie is kan je als positief bekijken! De volgende set is voor jou!!!

  Groetjes Mike.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem7:04 p.m.

  Hoi Tamara,

  Wat een domper zeg. Maar gelukkig zie je het positieve er van in .. en je familie komt weer eens langs met kerst (geintje hoor). Je staat nu echt bovenaan, hoor. Ik duim voor je dat je dit jaar nog aan de beurt komt.

  Kom nog maar lekker bij, en droom vnanacht maar van echt goede donorlongen.

  Ad Schijven vanuit een sfeervol Leyenburg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem8:05 p.m.

  lieve tamara.wat ben jij een bikkel,ik schreef een paar dagen terug dat je een setje longen kreeg voor kerst nu gaan we voor oud en nieuw ik blijf voor je duimen ze komen gauw steek een kaarsje voor je op .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heey Meis,

  Wat schrik ik van dit bericht zeg!!
  Whooooow, wat heb ik voor jou geduimd zeg.. niet normaal. Maar wat heb jij een vechtlust!! Jeetje mina, prachtig om dat van jou te mogen zien. Dankje wel daar voor. Al doe je dat niet voor anderen, dat weet ik. Vind het echt bewonderingswaardig hoe jij hier mee om gaat!! Ik denk dat er voor jou nu heel veel door je heen gaat. ongeloof, spanning & heel veel verdriet. Maar het komt nu zooooo dicht bij zeg! Zoals anderen en jijzelf ook al zeggen, je staat nu ECHT op de nummer 1!

  Hou vol meis, hoe moeilijk het ook is.. Je hebt al bewezen wat een mega kanjer jij bent!! Dat kan niemand jou meer afnemen. ;)

  Ik duim, denk en zal bidden voor jou! Dat beloof ik.
  Veel liefs, Melanie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo

  wat een domper!!! maar wie weet komt er weer gauw een nieuwe oproep, ik vind dat jij er wel heel rustig onder kan blijven, dat bedoel ik postief he, ik denk dat op van de zenuwen zou wezen en helmaal van de kaart zou zijn als ik een oproep kreeg.

  groetjes van sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem1:05 p.m.

  Hoi Tamara ..

  lees ik een paar dagen niet je blog en inene staat er vanalles op ..
  jeetje schrikken, heftig blijdschap, verdriet,boosheid angst misschien,> er zal wel vanalles door je ( jullie ) heengegaan zijn afgelopen 48 uur.

  Geef de moed niet op ( zo te lezen doe je dat ook niet) ook al was je er nu zoo dichtbij,dan wel hopelijk straks met een goed setje nieuwe longen .

  Ik wens jou dan ook voor het jaar 2010 een goed setje nieuwe longen waar je nog jaren mee vooruit kunt gaan, en dat je weer kan genieten van alle dingen die voor ons zo gewoon zijn maar die jij nu niet kan of moet missen.

  groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem1:51 p.m.

  He Tamara,
  Deze keer is tweemaal hopelijk scheepsrecht.
  Veel sterkte met wachten en een fijne oud en nieuw.
  Mirjam (van het cafe).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem2:45 p.m.

  Ongelooflijk wat een opwinding! En dan de teleurstelling.. Ik had twee dagen geen internet dus moest even teruglezen. Hoe spijtig dat het niet gelukt is. En hoe ontzettend veel bewondering heb ik weer voor je doorzettingsvermogen en positieve kijk! Inderdaad je weet nu dat je hoog staat en de hoop is terug. We branden kaarsjes, denken aan je en duimen voor een nieuwe kans!
  Liefs en sterkte! Stoere bikkel die je bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi,Tamara ik wens je heel veel moed en hoop dat er snel een donor maar ook een goede donor is dan kun je hoop ik het nieuwe jaar goed beginnen ik sta zelf ook op de lijst.Ik wens je van ganse harte een heel gezond 2010 dikke xxx.
  Groetjes,Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje, Bijna nieuwe longen, We houden hoop. En ik blijf duimen.

  Houd moed. Ook ik denk aan je.

  Maarten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem1:05 p.m.

  Hallo Tamara,

  Ik heb al zo vaak gedacht: Wanneer wordt zij nou opgeroepen, je staat al zo lang op HU int. Jammer dat de longen niet goed zijn, maar je weet nu inderdaad dat je ECHT boven aan de lijst staat. Ik hoop voor je dat je nu weer heel snel een oproep krijgt en dat het dan door kan gaan. Hou je taai, je kan het.
  Groetjes Stans en de meiden

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem1:31 p.m.

  Hoi Tamara, ik lees net je blogs. Wat een spannende kerst had jij zeg ! Ik zit er wel aan te denken, van wie zijn die longen ? Er is een familie ws in de rouw. Het is allemaal zo dubbel he ? Ik hoop echt voor je dat het niet te lang meer duurt. Ik vind het enorm spannend voor jullie allemaal. Groetjes van Martina

  BeantwoordenVerwijderen