13 juni 2008

Gepruts (1)

Vandaag zou mijn PAC vervangen worden. En om een hele gekke reden ging het niet door...*kuch*

Toen ik hoorde dat mijn pac vervangen moest worden bracht ik al meteen te berde dat als ik geen narcose mocht (wat heel waarschijnlijk was) ik het wel oke vond om onder plaatselijke verdoving te gaan, MAAR dan moesten ze wel ff wat verzinnen voor het feit dat ik niet goed op mijn rug kan liggen ivm het slijm wat dan omhoog komt, en het feit dat ik daardoor moet hoesten. Ik heb ongeveer 5 keer daar stennis over geschopt, en de boodschap leek maar niet over te komen. Uiteindelijk heb ik een gesprek gehad met mijn dokter, en die zou het gaan uitzoeken, of misschien een roesje een optie was, want dat vond ik ook wel oke. Hij zou me deze week terug bellen...

Afgelopen woensdag had ik nog steeds niks gehoord, dus ik belde naar de Poli. Daar hoorde ik van de nurse practitionar dat vd Graaf op congres was! Daar heb ik wat aan! Maar ze zou met een andere dokter even overleggen over hoe en wat. Vervolgens hoorde ik van haar dat zij niet akkoord gingen met een roesje.

Ik: "Maar wat dan?! Ik kan niet op mn rug blabla... (me alweer opwindend)
Zij: "Sja, dat weet ik ook niet"
Ik: "Nou zou je dat misschien kunnen vragen?
Zij: "Ik vraag het aan de vervang-dokter en dan bel ik je terug.

5 Minuten later:

Zij: "Nou, we hebben het er nog over gehad, en als je vrijdag op de afdeling komt willen we eerst een bloedgas prikken"
Ik: "oke... en dan?
Zij: "Dan kijken we aan de hand daarvan of het kan.
Ik: "Ja maar als het nou niet kan?
Zij: "Sja dat weet ik ook niet... ZUCHT

Wat heb ik nou al verdorie steeds aangekaart!!

Kom ik vandaag op de afdeling, en nadat ze bloedgas hadden afgenomen (wat verbazingwekkend goed ging --> Lees blogje Bloedgas) kwam de chirurg binnen. Hij kwam overleggen over het roesje. Hij vond het geen goed idee om een roesje te geven, want ondanks een roesje zou ik nog steeds kunnen gaan hoesten omdat het de prikkels en t slijm niet stil legt. Ik zou er zelf niks van weten maar zoals hij zei: "Ik kan niet opereren als jij moet hoesten." Ik zou zelf liever je onder narcose willen. (Ja dat wil ik ook wel)

Je MEENT het... Had ik dat niet al drie weken eerder gezegd...?

Dus, conclusie, ze zijn het niet eens met elkaar, er wordt blijkbaar niet gecommuniceerd en de hele operatie (letterlijk) ging niet door!

En daar rij je dan "ff" voor heen en weer naar Utrecht...Even ter opmerking, Sommige mensen voelden zich aangevallen, dat was geenszins de bedoeling!! Ik wil graag mijn frustratie uiten over dat ik voor niks vrijdag naar Utrecht moest, dat ik nog steeds geen nieuwe PAC heb, en het toch niet superbest gaat. Ze hebben echter wel allemaal hun best gedaan, alleen ging het toch ergens fout, ik weet dus niet waar (en het zk ook niet) en dat frustreert me enorm!

liefs Tamara

5 opmerkingen:

 1. Owww handig altijd daar in Utrecht!! Nou gelukkig kan je dan vanavond omgeremd Nederland aanmoedigen!!

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moeilijk verhaal hoor, communicatie schijnt toch een heel probleem te zijn zowel in utrecht als in groningen.
  Zon ritje ,en dan nog al die opwinding,is niet niks.
  Maar de vraag hoe nu verder.
  Begrijp dat je er opstandig van wordt.Maar het gaat om jouw(niet) gezond zijn,daar zijn hun tenslotte voor.Toch maar op deuren blijven kloppen tot je de goede heb.
  Veel liefs groetjes anne-marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gatsie, wat een gedoe.
  Ik kan me nu voorstellen dat je onder narcose MOET. Je kunt niet plat op je rug liggen zonder te hoesten. En dan krijg je ook nog van die groene doeken over je gezicht. Ik krijg het daar extra benauwd van.
  Nu maar hopen dat ze snel tot een besluit komen en de nieuwe PAC geplaatst kan worden.
  Kun je weer verder!

  Liefs Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jajjajjajjajaj wat goed zeg dat mijn verhaaltjes nu ook gelinkt worden met CFcafe. Toch gelukt met jouw instructies. Al heeft het wel een helelelelelel poos geduurd! Nou ja,...
  Tjonge wat een verhaal zeg van jou. Zijn de dokters nog zo hoog opgeleid maar communiceren?? ho maar! Hoop dat het snel wordt opgelost voor je.
  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen