18 oktober 2009

Wat pred-niet-son doen kan

Afgelopen donderdag werd ik wakker en ik had even geen idee waar ik was. Alles was nat van het zweet en ik was heel duizelig. Het eerste wat ik me in me opkwam was: HYPO HYPO HYPO*! Natuurlijk meteen mijn bloedsuiker gemeten, en ja hoor! Hij was 1.4 mmol**! Dit was veel te laag, dus ik heb meteen maar een pakje nutridrink gedronken. De verpleegkundige die me wakker maakt zei ook dat ik onzettend wit was. Meteen maar even schone kleren aan gedaan, want alles was nat. Tot mijn moeder kwam zat ik de hele tijd te rillen, en wilde ik alleen maar slapen, blijkbaar was ik nog niet helemaal uit de hypo-roes. Ook was mijn temperatuur heel laag, 36.2. Toen mijn moeder kwam bleek ik dus nog steeds in hypo-staat te verkeren, maar na een glaasje cola en wat koekjes, en een gezellig gesprek met mijn moeder werd ik eindelijk warmer en begon ik me wat beter te voelen.

Maar waar kwam die hypo nu vandaan?? Na een blik op mijn nachtkastje te hebben geworpen kwam ik tot de conclusie dat ik vergeten was mijn prednison die avond ervoor in te nemen*** (bij deze, ik neem hem NU in)Ik heb door de dag heen nog een paar keer een hypo gehad, gelukkig waren dit kleintjes, en ging het met wat cola snel over.
Dat is een wijze les geweest, die vergeet ik dus nooit meer!! Pff wat kan je je daar rot door voelen zeg.

*

**De normaalwaarde van je bloedsuiker ligt tussen de 4 en de 8 mmol

***Prednison is een medicijn wat ontstekingremmend werkt. Als bijwerking doet het je bloedsuikers enorm stijgen. Daar moet je dus goed op letten! En als je het een keer vergeet.. zie hierboven;)

4 opmerkingen:

 1. Hoi Tamara,
  Dat kan de beste overkomen.
  1 tipje van een oude rot in het vak.
  Als je een hypo hebt en je drink een nutridrink, dan blijf je onnodig lang in een hypo hangen.
  Met meteen cola of druivensuiker, wat ik zelf doe is met hartjes of (nu al) sinterklaasschuimpjes ben je er sneller vanaf.

  Groetjes en veel sterkte,
  Astrid van Heeringen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Tamara,

  Ik wil je gewoon even laten weten dat ik aan je denk! Je wordt zo te lezen goed 'vetgemest'. Maar die extra kilo's heb je echt wel nodig hoor. In de weken na mijn transplantatie was ik in no time 10 kilogram lichter!
  Ik hoop dat je wachttijd niet al te ver meer oploopt.

  Groetjes,

  Paul van den Elsaker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Astrid

  Nou dat is niet helemaal waar, normaal kom ik prima uit een hypo met een nutrddrink, wordt ie zel weer te hoog. Daarom had ik ook nog wat bijgespoten, maar blijkbaar te veel... Heel fijn ;) Maar cola helpt idd ook erg goed!!

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Tamara,

  Met Nutri kom je prima uit een hypo, alleen het duurt langer. In nutri zitten ook eiwitten die vertragen de opname van de glucose.
  Maar als het voor jou werkt, prima hoor. Leef erg met je mee. Kaartje voor je verjaardag komt eraan.

  gr. Astrid

  BeantwoordenVerwijderen