06 september 2008

Onze vakantie - Update

Onze vakantie was voornamelijk erg rustig. Doordat we geen huur hoefden te betalen voor onze huizen, konden we iets meer geld uitgeven aan wat leuke dingen. We zijn daarom veel uit eten geweest, en flink wat geld uitgegeven aan leuke en gekke dingen.

Er was nogal wat gedoe met het regelen van de zuurstof en het klaarmaken van de medicatie. Omdat we niet 2 weken lang op 1 plek verbleven, moesten we een apotheek vinden die de medcijnen kon klaar maken en ook in beide plaatsen kon bezorgen tussen Ooltgensplaat en Maassluis. Dit werd Schiedam! Ook over zuurstof is behoorlijk wat geregel aan vooraf gegaan. Ik heb donderdagmiddag in het ziekenhuis ebijna een uur aan de telefoon gehangen om alles zo goed mogelijk te regelen. De naam Ooltgensplaat hielp niet erg... Die heb ik tig keer moeten spellen. Uiteindelijk was het dan zo ver, vrijdag mocht ik uit het ziekenhuis, meteen door naar de begrafenis van de familie Germs, en de volgende dag naar Ooltgensplaat!

De eerste dagen hebben we vrij weinig gedaan. Vooral veel uitgerust, ik was nog vaak erg moe en snel uitgeput dus veel meer dan boodschappen doen en af en toe wat door het dorp rijden hebben we niet gedaan. Tot we plots maandag het plezier dat fietsen heet ontdekten! De oom en tante van Rick, in wiens huisje we eerst zaten, hebben fietsen met trapondersteuning en zolang we daar zaten mochten we die gebruiken. Dus zo gezegd, zo gedaan en prompt klommen wij maandag op de fiets om er vandoor te stuiven. Om 100 meter verder al weer te stoppen, want want bleek, de trapondersteuning werkte alleen met fietscomputertje en die van mijn fiets konden we niet vinden. Dus wij hebben toen van fiets omgeruild zodat Rick vervolgens hard zn best moest doen om mij bij te houden;) Want dat ging snel met die trapondersteuning!! Heerlijk! Ik merkte wel dat ik al een paar jaar niet meer heb gefietst want ik wiebelde in het begin behoorlijk. De volgende dag gingen we 's avonds ergens eten en van tevoren gingen we alvast kijken of het wat was. Aangezien het niet zo ver was besloten we weer op de fiets te gaan. Ondertussen hadden we het tweede fietscomputertje ook gevonden dus voor Rick ging het trappen ook een stuk makkelijker. Zuurstofcilinder achterop gebonden en fietsen maar! Achteraf gezien vond het allemaal best nog zwaar, Ooltgensplaat ligt tegen Zeeland aan, en het is behoorlijk heuvelig daar. Maar ik heb het wel volgehouden!
Affijn, Het eten was goed, en de sfeer gezellig dus dat was allemaal prima.

We zijn ook nog naar de Begraafplaats van de 1953 ramp in Oude Tonge geweest, dat was erg indrukwekkend. Een hele rij begraafplaatsen, waarvan een heleboel zonder naam.

Woensdags gingen we naar Neeltje Jans. Hier komt een aparte post van.

Donderdags lekker inpakken, en naar Maassluis vertrekken. Misschien weten julie het nog, maar het is ons niet ontgaan. Het regende die dag erg hard!! Zodoende stonden wij in de file voor de Botlektunnel

Vrijdags hebben we ook niet veel gedaan, lekker geluierd en als enige activiteit boodschappen gedaan en 's avonds naar de film Hancock geweest. Die trouwens echt ERG grappig was!!

Zaterdag gingen we weer een deel van Rick zijn kadootje ophalen!! Dit keer ging het om Terreinrijden!

Zondag was een heel spannende dag!! Ik ga nog niet verklappen wat we hebben gedaan, maar avontuurlijk was het zeker!! Zondag 10-08...

Maandags naar het Erasmus MC om mijn infuus eruit te laten halen. Ontzettend aardige mensen daar, we zijn super geholpen. Ook heb ik een ballon naar een CF-vriendin gestuurd die daar in het ziekenhuis lag. Ook al mag je bij elkaar niet op bezoek, je kan toch even iets kleins doen. 'S middags zijn we alweer naar de film geweest, dit keer was het Pixar movie WaLL-E. Deze ontzettend lieve, superschattige film moet je echt een keer bekijken!! Er wordt weinig in gesproken, maar ondanks dat is de film het bekijken zeker waard! Daarna even winkelen, om vervolgens door te gaan naar Maarten en Lisa. Maarten is mijn neef, de zoon van wie we het huis in Maassluis mochten lenen. Daar hebben we lekker gegeten, en flink nagepraat over Wall-E, zij waren namelijk ook helemaal lyrisch over de film.

Disndag was een rustige dag, en woensdag waren we ook niet van plan iets te gaan doen, tot we bedachten dat we wel naar Den Haag konden gaan, lekker over de pier wandelen en daarna bij Judith langs te gaan, en haar uit eten konden nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Op de pier en het strand zijn we haast niet geweest, omdat we er zo ongeveer vanaf waaiden! Vlug naar Judith toe en op naar het restaurant!! We hadden gekozen voor een Grieks restaurant, omdat we daar over het algemeen alledrie wel iets lusten. Helaas kon het eten niet tippen aan dat van het Griekse eetcafe in Rozenburg.

Donderdag zijn we naar het Archeon geweest, en vrijdag lekker weer op weg naar huis.

Pff dit was een heel verhaal!!! Nou de verschillende stukjes nog!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten