01 september 2010

Blog Challenge 1 - Introduce yourself

Nou, omdat ik me nooit écht heb voorgesteld op mijn blog zal ik dit eens netjes doen. Wellicht komen er nog "geheime" weetjes aan bod?

Wie ben ik?
Mijn naam is Tamara en momenteel ben ik 23 jaar oud. Ik ben geboren in Deventer, op 22 oktober 1986, wat betekent dat ik bijna jarig ben (jeej en dat met slechte longen) Ik ben klein van stuk (slechts 1.57) en licht van gewicht (51 kilo). Ik heb bijpassende kleine voetjes (maat 36-37) en, sja hoe kan het ook anders bij 51 kilo, een slanke maat (36)

Toen ik werd geboren was ik niet de enige thuis want naast dat er naast mijn vader een ouder zusje (M.) stond te wachten, ontsnapte er 5 minuten na mij nog een kindje uit mijn moeders buik. Dit was mijn tweelingzusje Yehudith. Maar ja, toen waren mijn ouders (H+I) nog niet klaar hoor, nee, in 1993 kwam er nog een meisje ter wereld (S.) Toen vonden mijn ouders het wel genoeg, het kwartet was compleet!

Dat ik al vier jaar op de wachtlijst sta, en sindsdien op longen wacht (en sinds vorig jaar juli op Hoog Urgent) zal niemand een verrassing zijn. Toch wil ik het nog graag even benoemen, omdat het invloed heeft op mijn verhaal. Veel van mijn verhaal zal nog "Straks wil ik graag" uitroepen bevatten.

Mijn allergrootste hobby is (en dat klinkt heel klef, maar ja het is gewoon wel zo;)) mijn lieve vriend. Wij hebben elkaar vijf jaar geleden leren kennen toen zijn ouders naast mijn ouders kwamen wonen, en sinds ruim 4.5 jaar hebben wij wat met elkaar. Het is het grootste clichébeeld wat je je kunt voorstellen (buurjongen onmoet buurmeisje en ze worden verliefd) maar hij is het mooiste wat mij is overkomen!
We wonen sinds april 2009 in een mantelzorgwoning in Deventer. En natuurlijk willen we dolgraag trouwen (maar pas als ik getransplanteerd ben;)<-- Daar is de eerste)

Muziek stroomt bij ons in de aderen en dientegevolge wilde ik graag een instrument bespelen. Na 2 jaartje blokfluit mocht ik dan een écht instrument kiezen. Omdat een blaasinstrument goed voor de longen zou zijn, koos ik voor de dwarsfluit. Niet echt een krachtig instrument zou je zeggen, maar het heeft me wel een lange adem opgeleverd:)
Na vier jaar dwarsfluit had ik het eigenlijk wel gezien met dat instrument, en mijn hart lag eigenlijk meer bij de piano. Ik ben toen overgestapt op pianoles, en nu, 12 jaar later, speel ik nog steeds met plezier piano. Straks, als ik getransplanteerd ben (daar is de tweede) wil ik graag nog een krachtig, swingend instrument leren bespelen, een saxofoon lijkt me wel wat;)
Verder heb ik een aantal jaar op een koortje gezeten, en daarna ben ik overgestapt op zangles en heb ik in een bandje gezeten. Zingen is dus ook een van mijn grote passies, en ik hoop dat ik die straks ook weer naar hartelust uit kan voeren! (goh wanneer zou dat nou zijn... "straks")

Een aantal andere hobbies van mij zijn computeren (big time), tv kijken en lezen en bakken/koken. Dit is ongeveer het enige wat ik nog kan doen, wat ik heel erg jammer vind maar wat hopelijk nog maar héél tijdelijk is:)

Naast mijn CF heb ik ook nog wat andere bijzaken (zo noem ik ze altijd, want ze zijn minder belangrijk, of minder merkbaar dan mijn CF) Zo heb ik nog CFRD (CF related Diabetes) en ADD (zoiets als ADHD maar dan zonder de hyperactiviteit)
Beide doen best nog wel eens moeilijk waardoor mijn CF ook in de war raakt, maar het is goed te doen met wat hulpmiddelen hier en daar.

Door die ADD trouwens, ben ik vaak erg chaotisch, verward, vergeetachtig, slordig en ik kom vaak te laat (hetgeen te wijten is aan de vier voorgaande punten). Het komt in eerste instantie heel schattig over, maar wacht maar tot je met me samenwoont. Sommige mensen kunnen hier over mee praten.
Naast alle bovenstaande "minpunten" heb ik natuurlijk ook wel een paar pluspunten. Ik sta positief in het leven, ik lach graag en veel, ik ben veerkrachtig, ben lief voor ieder die lief naar mij doet, en ik ben vaak in voor een goed gesprek. Ik haat onrecht, en ik sta op mijn strepen als ik ongelijk krijg (als ik gelijk heb dan) Als ik dan ook ongelijk heb, geef ik dat ook ruiterlijk toe. (maar wel pas ná bewijs)

Oke, nu ga ik dit snel posten anders is het geen 1 september meer:) Doei!

8 opmerkingen:

 1. leuk stukje, ik vind het erg leuk om het bij de andere te lezen..

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk leuk . leuk om bij iedereen wat meer te lezen. ik ben benieuwd naar de volgende stukjes :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat er inmiddels al verschillende mensen meedoen. Zo leer je mensen toch iets beter kennen.

  groetjes van Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk om te lezen ja!

  Ben benieuwd naar de komende dagen :)

  Xx Aoife

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem5:54 p.m.

  Inderdaad leuk om te lezen en te kijken hoe iemand in elkaar steekt.
  Veerkrachtig en positief, dat is Tamara ten voeten uit!! Goed geschreven hoor.

  Succes met de volgende challenge,

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, kom maar op met je verhaal over je First Love! Ik ben heeeel benieuwd...:D Je hebt nog maar een kleine 3 kwartier;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig geschreven :D Klopt wel :D

  BeantwoordenVerwijderen