29 september 2010

Middagje Ziekenhuis

Vandaag was weer een spannend dagje. Ik had vanochtend een heel hoge hartslag van 136 slagen per minuut. Ook sloeg mijn hart een paar keer over, en dat voelde niet zo fijn. Daarom besloot ik het ziekenhuis maar te bellen, en uiteraard mocht ik "even" naar de EHBO van het UMCU voor een ECG (hartfilmpje)
Zo gezegd, zo gedaan, dus Rick en ik togen naar Utrecht. Rick is nog wel verkouden maar ik was toch blij dat hij mee wilde en kon, we doen ook heel erg voorzichtig nog steeds.

Op de EHBO was het erg druk, dus het duurde even voordat we geholpen werden. Nadat er een hartfilmpje was gemaakt, besloten ze ook nog even temperatuur te meten, en die viel wat hoog uit. Daarom besloten ze ook nog een foto te maken en bloed te prikken. Tuurlijk, ik ben er nou toch. Omdat het druk was, duurde het even voor de dokter weer terug kwam met de uitslagen. En wat bleek, alles was perfect goed. Beter kon niet. Ik had een ontstekingswaarde lager dan 2!! Is dat nog te meten dan? Dat heb ik echt nog nooit gehad!! Heel fijn!! Omdat ik me verder ook niet ziek voelde en niet koortsig aanvoelde, mocht ik daarna weer lekker naar huis met een nieuw tabletje, tegen m'n snelle hartslag. En daarom zitten we nu weer lekker thuis:) Gelukkig maar.

Ook weet ik dat een aantal mensen hebben gevraagd naar mijn longfunctie nu, die wisselt wat maar hij zit tussen de 48-51%. Ligt eraan of het blazen pijn doet of niet:) Dus ik ben daar erg tevreden mee, het is al meer dan drie keer zo hoog als voor de transplantatie, toen had ik namelijk 15%. Dus het gaat echt FANTASTISCH :D

6 opmerkingen:

 1. Zo, dus jij en Rick hebben vandaag een retourtje SEH UMCU gedaan.
  Wat fijn als je dan deze goede uitslagen krijgt.

  Ach, je slikt nu al zoveel medicijnen, dat ene tabletje kan er nog wel bij, toch?
  Allemaal voor de goede zaak.

  Je was vast doodmoe toen je thuiskwam.
  Maar gelukkig kun je dan lekker op de bank of in je eigen bedje kruipen.

  Liefs Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt gaaf dat het zo goed gaat. Een ontstekingswaarde van onder de 2, wow!! Nu je snelle hartslag nog de kop in drukken en je voelt je helemaal goed (denk ik:P).
  Wonen jij en Rick trouwens weer samen of latten jullie nog?;)

  Liefs Mars

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laura de Haan10:43 a.m.

  Oeh, dat was inderdaad dan even een spannend dagje! Maar wat ontzettend goed zeg, die ontstekingswaarde!! En je longfunctie ook al 3 keer zo hoog, wauw! Dat kan alleen nog maar beter worden volgens mij ;)
  Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig alles goed! :)

  Wisten ze wel waarom je zo een hoge hartslag hebt dan? klinkt toch niet heel geruststellend.. maar misschien moet je hart gewoon heel erg wennen aan de - relatief - enorme hoeveelheid zuurstof ineens weer en denkt ie: whoehoe! dat ga ik eens even lekker rondpompen!

  (hier spreekt de speculatie :P)

  zet hem nog altijd op!

  Liefs en groetjes,

  Aoife

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Tamara,

  wat fijn om te lezen dat het je zo goed gaat. Groetjes, ook aan de rest van de familie, uit Tokio!
  Merei, Jan Willem, Nymke en Jasmijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Monique van Etten12:24 p.m.

  Hi Tamara,

  Ik ben zo blij voor jou en Rick. Ik zit gewoon te kicken als ik lees hoe het gaat. En je gaat er zo mooi mee om. Ik ben gewoon een beetje trots zelfs. Je bent zo ontzettend krachtig samen met Rick. Ik wens jullie heel veel geluk en gezondheid samen!

  Liefs, Monique

  BeantwoordenVerwijderen