06 september 2010

Schaapjes

Zoals de vorige blog al meldde, is Tamara alweer in staat om te fluisteren. En dat doet ze dan ook graag als ze er de energie voor heeft! We zijn dan ook al een voor een, of soms met zijn twee├źn, langs geweest om even hoi te zeggen en te laten merken dat we er allemaal zijn. Dit vind ze heel erg leuk, maar het is allemaal natuurlijk wel vermoeiend. We laten het dan ook aan haar over of we binnen kunnen komen of niet.

Ze heeft inmiddels mijn ouders, Rick en zijn ouders, Suzanne en Jelco al gesproken. Dit alles natuurlijk met zoveel mogelijke tussenpozen om haar voldoende rust te gunnen. Zojuist ben ik (Judith) even naar binnen geweest. Dit uiteraard na navraag bij de transplantatieverpleegkundige. Dus gewapend met mondkapje en gedesinfecteerde armen & handen heb ik haar even van dichtbij kunnen zien en kunnen spreken. De pijn die ze heeft, beschrijft ze als een spiertje wat vastzit en waar je 'doorheen' moet ademen om hem weer los te krijgen, maar dan constant. Het klinkt misschien wat cryptisch voor sommige mensen, voor mij was het gelijk duidelijk ;).
Myriam en Harry gaan straks langs bij Tamara.

Daarnaast zei ze dat ze vooral over schaapjes droomt. Dit vertelde ze met een gezichtsuitdrukking die zei: "Waarom droom ik in hemelsnaam over schaapjes?" En toen ik vertelde dat ik haar voor de zekerheid niet aanraakte, ivm besmetting, strekte ze haar vinger (met zuurstofmeter) op een ET-achtige manier uit met de bedoeling te zegen: "Deze mag wel, daar zit toch iets omheen". Typisch Tamara, de humor is al weer alom aanwezig.

Zo zijn er nog meer uitspraken die ze doet, maar het wordt wat langdradig om die hier allemaal neer te zetten. Het zijn in ieder geval moeilijke, pijnlijke dagen, die we allemaal (inclusief Tamara dus) met zo veel mogelijk humor door proberen te komen. Gelukkig heeft ze een hoop positieve dingen in het verschiet om naar uit te kijken! Van ons moest ze daar maar zoveel mogelijk aan proberen te denken op de momenten dat ze wakker en alleen is.

Zojuist is de fysiotherapeut ook even langs geweest. Tamara had nog niet de energie om iets te doen, maar dat komt vanzelf als ze uitgeslapen is. De fysio is wel erg enthousiast en is van plan om de komende weken actief met Tamara te gaan werken.
Meer nieuws volgt later weer.

15 opmerkingen:

 1. Anoniem4:25 p.m.

  Ik volg jullie verhaal op de voet... verschillende keren op een dag kijk ik of er al nieuws is.
  ik zit het soms met kippevel te lezen. helemaal TOP dat het zo goed gaat!!
  Voor mij is het nu anderhalf jaar geleden dat ik 1 nieuwe long heb gekregen en door jullie verhalen heb ik af en toe een flash back.
  en dan te bedenken dat ik vandaag gesport heb, buxussen gesnoeid heb en op de fiets wat boodschapjes heb gedaan. Een mooi vooruitzicht voor Tamara....opknappende heen!!
  groetjes irma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laura de Haan4:33 p.m.

  Wat heerlijk dat er zelfs alweer humor om de hoek komt kijken! Super! Echt lief dat jullie ons zo goed op de hoogte houden, bedankt! Ik kijk weer uit naar het volgende verhaaltje met het volgende stapje vooruit! Liefs Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem4:41 p.m.

  Schaapjes zijn wolkjes op de grond. En achter de wolken schijnt.. Precies! De ZON! En wat ben ik blij voor jullie dat die zon steeds een stapje dichterbij komt! Toppers zijn jullie allemaal! Keep up the good spirit!
  Liefs Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schaapjes...hmmm, misschien omdat de anestesist haar heeft aangeraden schaapjes te tellen voordat ze onder narcose werd gebracht ..? ;-)

  Fijn dat jullie allemaal even bij haar mochten zijn, inclusief Judith!

  Een dikke knuffel,

  Kus Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelfs (?) ik snap die cryptische omschrijving =P Hopen dat die pijn snel wegzakt.
  En idd.. Waarom droomt ze nou weer over schaapjes? xD

  Dikke knuffel aan Tamara, maar ook aan de rest :)
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed om te lezen dat Tamara weer bij is en iedereen even heeft kunnen zien. Ik hoop dat het snel beter gaat. Heel veel sterkte en we blijven duimen!

  Liefs,

  Koen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marlies5:59 p.m.

  Wat fijn om te lezen dat het per dagdeel weer wat beter gaat met Tamara!
  Heel veel succes en sterkte deze tijd en hopelijk blijft het ook bij elk nieuw berichtje weer wat beter gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer goed nieuws :-)
  Ga zo door meid, inderdaad leuk uitkijken naar alles wat je straks kan doen!

  Je kan nu ook al uitkijken naar hoe het straks zal voelen, het fantastische gevoel dat je diep in kan ademen, dat je dit echt voelt!

  De pijn die je beschrijft is heel irritant, ik snap 'm hoor, precies goed beschreven! Hopelijk gaat dit snel wat beter.

  En die schaapjes? Tja nu mag je wel naar Texel ;-)

  Heel veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Marcia6:35 p.m.

  Hee Tamara!

  Ik heb het vanmiddag toevallig al tegen Judith verteld, maar het leek me wel leuk ook aan jou te 'vertellen'. Voor als je het later terugleest. In het kader van de gekke dromen, die je inmiddels al van me gewend bent, had ik er vannacht 1 over jou.
  Uit betrouwbare bron heb ik vanmorgen vernomen dat ik vannacht ineens in paniek wakker schoot en heel hard schreeuwd; waar is Tamara?? Het was schijnbaar al de zoveelste roep, dus Chris vond het behoorlijk irritant worden en hoopte dat ik zonder antwoord weer zou slapen. Maar nee;) Ik bleef roepen waar jij was en dat we je achter hadden gelaten in de bus, haha! Ach ja, het is weer eens wat anders dan die neger-verpleger;) Het schijnt dat ik ook heel hard aan Chris heb geschud omdat hij niet antwoordde (ik weet van niks hoor..).
  Omdat je altijd graag op de hoogte bent van mijn rare dromen wilde ik je deze niet onthouden;)
  Jij hebt ze ook zo te lezen! Haha, leuk he!
  Fijn dat het zo goed gaat. Hopelijk gauw ook zonder pijn.

  Hele Dikke Knuffels,
  Mars

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'Schaapachtige glimlach' vanaf hier, wat een heerlijk bericht!

  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super dat het zo goed gaat! Vanuit Velp zijn er heel wat gebedjes omhoog gegaan, we denken aan jullie allemaal! Liefs, Ernst en Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tessel8:00 p.m.

  Wat ontzettend fijn dat het stapje voor stapje beter gaat! Iedere keer ga ik vol spanning naar de blog en ben ik zo blij als er weer goed nieuws op staat!
  Ik wens jullie allemaal veel sterke toe in deze moeilijke en zware, maar ook hoopvolle tijden! Ik heb er een rotsvast vertrouwen in dat het goedkomt, vechter en doorzetter als Tamara is. Ik ben heel erg trots op jullie allemaal, onvoorstelbaar waar jullie nu doorheen gaan.

  Veel liefs, Tessel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een kanjers zijn jullie allemaal! Rick, Judith.. Ouders, jullie allemaal! Wat zal het moeilijk zijn voor jullie allen, pff. Maar ik weet dat jullie enorm sterk zijn saampjes, en jullie dit "lachend & humoristisch" door komen..

  Lieve Tamara,
  Ik wil super graag m'n gezicht laten zien.. maar dat is niet zo verstandig. Als je bezoek mag ontvangen, en je ligt weer op de "longafdeling" kom ik eventjes zwaaien in de sluis! Maar voor nu? Komt mijn kaartje jouw kant op!

  Veel liefs Melanie..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Iris J.10:00 p.m.

  meheheee, wat een 'goed' nieuws.
  Het doet me goed om te lezen dat jullie humor kunnen vinden temidden van alle gebeurtenissen.

  Tamara, zet 'm op !
  Super dat de tube eruit mocht, lijkt me wel een wat vrijer gevoel tussen al die draden en andere dingen om je heen.
  Succes, en tegelijk, rust goed uit.

  Maarree....de oorsprong van schaapachtige dromen....ehh...psalm 23 :D? Hij is jouw Herder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem10:37 p.m.

  Hoi Tamara en familie,

  We zijn blij om te lezen dat de operatie goed is verlopen. Hopelijk ga je dagelijks steeds weer een stapje vooruit. Nu kun je je plannen die je hebt in realiteit brengen. Sterkte, en een spoedig herstel, we denken aan jullie.

  Liefs Linda Lavrijsen

  BeantwoordenVerwijderen